Bel ons op 024 – 6777000 of mail ons: dijkmagazijn@hetnet.nl

Boomspiegelfeest: krokussen planten en gratis bollen

Boomspiegelfeest: krokussen planten en gratis bollen

Evenementgegevens


Begin oktober is het Nationale Boomspiegelfeest. Het Dijkmagazijn nodigt op 5 oktober kinderen en (groot)ouders uit om bij Torentje van Blanckenburgh Beuningen krokusbollen te planten. Als de eerste hommels in het voorjaar uitvliegen zijn ze blij met elke krokus die ze dan vinden. Voor alle deelnemers zijn er ook bolletjes om thuis of bij een boomspiegel in de grond te stoppen.

Boomspiegels zijn de lege plekjes om de stam van een boom in het gras of in de stoep. Het zijn mooie plekjes voor minituintjes waar vlinders, bijen en andere insecten leven. Met Operatie Steenbreek stimuleert Het Dijkmagazijn iedereen in Beuningen om de omgeving groener te maken. Dat ziet er mooier uit en is beter voor de biodiversiteit en de hittestress. Ook een paar krokussen helpen al en wie thuis aan de slag gaat met de extra bolletjes is helemaal goed bezig.

Deze activiteit is mogelijk gemaakt door Beuningen Samen in Beweging en Operatie Steenbreek. Met Operatie Steenbreek Beuningen stimuleren gemeente Beuningen en Het Dijkmagazijn inwoners om hun woonomgeving groener te maken. Een groene leefomgeving woont prettiger: het voorkomt hittestress en zorgt bij hoosbuien voor minder wateroverlast. Daarnaast trekt groen vogels en andere dieren aan.  Kijk op voor meer info over Steenbreek op dijkmagazijnbeuningen.nl/steenbreek.

Waalwoemi: Boomspiegelfeest, woensdag 5 oktober van 15.00-16.30 uur, startpunt Torentje van Blanckenburgh, Beuningen. Maximaal 20 kinderen, deelname gratis. Aanmelden onderaan deze pagina. (Groot)-ouders mogen gratis meedoen en krijgen ook krokusbollen.

Reserveren

Boekingen zijn niet meer beschikbaar voor dit evenement.