Bel ons op 024 – 6777000 of mail ons: dijkmagazijn@hetnet.nl

Bouw een wilde bijenhotel

Bouw een wilde bijenhotel

Evenementgegevens


Het Dijkmagazijn daagt jonge insectenliefhebbers uit om op woensdag 30 maart een eigen hotel te bouwen.
De honingbij steelt vaak de show omdat we de honing zo lekker vinden. Honingbijen en ook hommels leven in groepen. Daarnaast bestaan er ruim 350 verschillende soorten wilde bijen. Deze leven in hun uppie en zijn veel minder bekend. Ze hebben in ieder geval een voordeel: ze steken niet.
We helpen wilde bijen door allerlei bloemen in de tuin te hebben. Die liefst ook veel maanden in het jaar bloeien. Zo hebben bijen voldoende te eten. Maar ze hebben natuurlijk ook een plek nodig om eitjes te leggen. Vandaag gaan we de wilde bijen verwennen door een echt hotel voor ze te bouwen. Een gezellig klein hotelletje met stengels en ander natuurlijk spul om een nestje in te maken. Trek kleren aan die vies mogen worden. En neem zelf een conservenblikje mee om de hotelkamers in te maken.
Deze Waalwoemi-activiteit is mogelijk gemaakt door Beuningen Samen in Beweging en is onderdeel van Operatie Steenbreek Beuningen: kleine veranderingen in de tuin tot het samen met de buren de straat vergroenen. Wij houden ons aan de RIVM-maatregelen. Bij slecht weer of andere beperkingen beslissen we op de dag zelf of de activiteit door kan gaan en krijgt u voor 10.00 uur bericht.
Waalwoemi: Bouw een wilde bijenhotel, woensdag 30 maart, 15.00-16.30 uur. Startplaats Het Dijkmagazijn, Dijk 41 Beuningen. Max 25 kinderen vanaf 7 jaar, deelname € 2,50. Aanmelden is verplicht via www.dijkmagazijnbeuningen.nl. (Groot)-ouders mogen gratis meedoen, en voor de eerste vier helpende ouders zijn er kortingsbonnen voor een volgende activiteit.

Reserveren

Ticket Prijs Aantal
New Ticket €0,00 Uitverkocht
kind €0,00 Uitverkocht
Veiligheid Het Dijkmagazijn neemt voor de uitvoering van haar activiteiten veiligheidsregels in acht. Deze worden bij aanvang van activiteiten meegedeeld (o.a. afstand houden van koeien en paarden, niet op de kribben lopen, kinderen tot hooguit aan de enkels in de Waal). De zorg voor veiligheid valt ook onder de verantwoordelijkheid van de deelnemer. Vooral voor kinderen adviseren wij bij deelname goed schoeisel en kleding die tegen een stootje kan of vies mag worden. Bij activiteiten met open vuur is nylon kleding zeer brandgevaarlijk. Betaling. U kunt betalen bij aanvang van de activiteiten aan de gids. Als u online boekt, kunt u helaas niet online betalen. Het bedrag is om technische redenen aangegeven met € 0,00. Het juiste bedrag voor deelname staat vermeld in de beschrijving van de activiteit. Bij uw boeking via onze website ontvangt u een ticket voor de activiteit. In deze email staan alle bijzonderheden over uw boeking. Dit ticket wordt via het door u opgegeven mailadres automatisch verstuurd. Wijzigingen en annulering van publieksactiviteiten. Wijzigingen in het programma van activiteiten zijn voorbehouden. Het Dijkmagazijn houdt zich het recht voor om op het laatste moment activiteiten te annuleren. Bijvoorbeeld vanwege een slechte weersverwachting, te weinig aanmeldingen of anders. Bij annulering ontvangt u bericht hierover via e-mail. Wanneer u bij uw boeking uw telefoonnummer heeft ingevoerd wordt u hier ook telefonisch van op de hoogte gesteld. Wilt u zelf een door u gemaakte reservering annuleren, geef dit dan door via dijkmagazijn@hetnet.nl o.v.v. annulering publieksactiviteit. Persoonsgegevens. Het Dijkmagazijn respecteert uw privacy. Onder persoonlijke informatie verstaan wij alle informatie die herleidbaar is tot uw persoon. De persoonsgegevens worden door Het Dijkmagazijn in overeenstemming met de wet en met inachtneming van het recht van iedere deelnemer op bescherming van zijn of haar privacy, op behoorlijke en zorgvuldige wijze verwerkt. Uitsluitend met het doel om de inschrijving van en deelname aan de activiteit te bevorderen. De persoonsgegevens worden niet (verder) verwerkt.