Bel ons op 024 – 6777000 of mail ons: dijkmagazijn@hetnet.nl

Bouw je eigen hut

Bouw je eigen hut

Evenementgegevens


‘Bij mij thuis’ is het thema van de Kinderboekenweek. Met de Bibliotheek Beuningen kun je daarom op 11 oktober hutten bouwen in de uiterwaard bij Het Dijkmagazijn. Om daarna knus in je eigen hutje je lievelingsboek te lezen: over onbewoonde eilanden, terug naar de oertijd of survivallen in het wild.

Bibliotheek Beuningen zoekt sterke of slimme jongens en meiden om takken te verzamelen en hutten te bouwen in de Beuningse uiterwaarden. Met plukken gras en een eindje touw kan iedereen naar eigen inzicht aan de slag. Bij bouwtechnische problemen zijn ervaren huttenbouwers te raadplegen. Het eerste waar je natuurlijk mee begint is een eigen plekje uitzoeken voor een ‘nest’, net zoals dieren dat doen. Het natuurgebied lijkt wel een bouwloods, zoveel is er te vinden. Er ligt materiaal volop: wilgentakken, stukken aangespoeld hout en leem. Met zaag en mega-knipschaar ga je zelf, of met je broertjes of zusjes of vriendjes een prachtig bouwwerk neerzetten. Past de hele familie in je hut? Na afloop is er iets te drinken bij een kampvuurtje en worden er verhalen voorgelezen. Trek stevig schoeisel aan en een broek met lange broekspijpen vanwege stekelplanten.

Waalwoemi Hutten bouwen, woensdag 11 oktober van 15.00-17.00 uur. Startpunt: Het Dijkmagazijn, Dijk 41, Beuningen. Maximaal 15 kinderen vanaf 6 – 12 jaar, deelname gratis. (Groot-)ouders/begeleiders mogen gratis meedoen.

 

 

Reserveren

Dit evenement is uitverkocht.