Bel ons op 024 – 6777000 of mail ons: dijkmagazijn@hetnet.nl

De Levende Tuin: Planten AANMELDEN HELAAS NIET MEER MOGELIJK

De Levende Tuin: Planten AANMELDEN HELAAS NIET MEER MOGELIJK

Evenementgegevens


Het Dijkmagazijn Beuningen organiseert donderdag 28 sept samen met Groei en Bloei afdeling Rijk van Nijmegen en het Land van Maas en Waal de workshop ‘Een levende tuin maak je zelf’. Deze keer volop aandacht voor de plantkeuze.

Het klimaat verandert. Tuinbezitters willen graag een groen tuin die niet veel onderhoud vergt. Met een juiste keuze aan planten is daar wat aan te doen. In de workshop ontdekken tuinbezitters hoe je groen aan de tuin toevoegt, terwijl je toch voldoende ruimte overhoudt om lekker in de zon te zitten en er vrienden en familie te ontvangen. Dat kan al op een eenvoudige manier door kleine hoekjes aan te passen. Oktober is daarvoor de geschikte maand: planten krijgen regen en rust om goed te wortelen voordat de warmte weer komt in het voorjaar.
De workshop ‘Een levende tuin maak je zelf’ is een workshop van 1,5 uur voor iedereen met weinig tot enige tuinervaring. De deelnemers leren in deze korte inspirerende workshop hun tuin natuurlijker en diervriendelijker te maken. Op een schets van uw tuin onderzoekt u de mogelijkheden. Er worden voorbeelden aangeleverd wat er mogelijk is, en als er een keuze gemaakt is, krijgt u tips hoe u het kunt uitvoeren. Na de workshop hebben de deelnemers praktische handvaten om daadwerkelijk aan de slag te gaan met het vergroenen van hun tuin.
De workshop ‘Een levende tuin maak je zelf’ is onderdeel van de Operatie Steenbreek Beuningen. Hiermee stimuleren Het Dijkmagazijn en de gemeente acties om hittestress te beperken en de waterhuishouding in balans te houden: geen overlast bij hoosbuien en het effect van droogte beperken. Voor meer informatie zie: https://www.dijkmagazijnbeuningen.nl/steenbreek/.

Workshop De Levende Tuin, donderdag 28 sept 19.15—21.30 uur, Het Dijkmagazijn, Dijk 41, 6641 LA Beuningen. Deelname gratis, max 12 deelnemers, aanmelden verplicht, zie onder.

Reserveren

Boekingen zijn niet meer beschikbaar voor dit evenement.