Bel ons op 024 – 6777000 of mail ons: dijkmagazijn@hetnet.nl

De Levende Tuin: Waterberging

De Levende Tuin: Waterberging

Evenementgegevens


Het Dijkmagazijn Beuningen organiseert woensdag 31 mei samen met Groei en Bloei afdeling Rijk van Nijmegen en het Land van Maas en Waal de workshop ‘Een levende tuin maak je zelf’. Deze keer aandacht voor de waterberging. Hoe zorg je ervoor dat teveel water geen overlast geeft en in de zomer planten niet verdrogen?
Hemelwater komt soms in enorme plensbuien, dan weer blijft het weken weg. Dat is lastig voor tuinbezitters. Met een eenvoudig experimentje is uit te vinden of er mogelijkheden zijn om water in te tuin op te vangen en te laten bezinken. Dat geeft kansen om overlast en tekort van water goed aan te pakken. Maar ook in de plantkeuze en aanleg is veel te verbeteren voor de wisselende waterhuishouding.
De workshop ‘Een levende tuin maak je zelf’ is een workshop van 1,5 uur voor iedereen met weinig tot enige tuinervaring. De deelnemers leren in deze korte inspirerende workshop hun tuin natuurlijker en diervriendelijker te maken. Op een schets van uw tuin onderzoekt u de mogelijkheden. Er worden voorbeelden aangeleverd wat er mogelijk is, en als er een keuze gemaakt is, krijgt u tips hoe u het kunt uitvoeren. Om de aanpassingen succesvol te maken krijgen deelnemers advies over succesvolle planten. Na de workshop hebben de deelnemers praktische handvaten om daadwerkelijk aan de slag te gaan met het vergroenen van hun tuin.
De workshop ‘Een levende tuin maak je zelf’ is onderdeel van de Operatie Steenbreek Beuningen. Hiermee stimuleren Het Dijkmagazijn en de gemeente acties om hittestress te beperken en de waterhuishouding in balans te houden: geen overlast bij hoosbuien en het effect van droogte beperken. Voor meer informatie zie: https://www.dijkmagazijnbeuningen.nl/steenbreek/.
Workshop De Levende Tuin, woensdag 31 mei 19.15—21.30 uur, Het Dijkmagazijn, Dijk 41, 6641 LA Beuningen. Deelname gratis, max 12 deelnemers, aanmelden verplicht, via www.dijkmagazijnbeuningen.nl.

Reserveren

Ticket Prijs Aantal
New Ticket €0,00 Uitverkocht
Veiligheid Het Dijkmagazijn neemt voor de uitvoering van haar activiteiten veiligheidsregels in acht. Deze worden bij aanvang van activiteiten meegedeeld (o.a. afstand houden van koeien en paarden, niet op de kribben lopen, kinderen tot hooguit aan de enkels in de Waal). De zorg voor veiligheid valt ook onder de verantwoordelijkheid van de deelnemer. Vooral voor kinderen adviseren wij bij deelname goed schoeisel en kleding die tegen een stootje kan of vies mag worden. Bij activiteiten met open vuur is nylon kleding zeer brandgevaarlijk. Betaling. U kunt betalen bij aanvang van de activiteiten aan de gids. Als u online boekt, kunt u helaas niet online betalen. Het bedrag is om technische redenen aangegeven met € 0,00. Het juiste bedrag voor deelname staat vermeld in de beschrijving van de activiteit. Bij uw boeking via onze website ontvangt u een ticket voor de activiteit. In deze email staan alle bijzonderheden over uw boeking. Dit ticket wordt via het door u opgegeven mailadres automatisch verstuurd. Wijzigingen en annulering van publieksactiviteiten. Wijzigingen in het programma van activiteiten zijn voorbehouden. Het Dijkmagazijn houdt zich het recht voor om op het laatste moment activiteiten te annuleren. Bijvoorbeeld vanwege een slechte weersverwachting, te weinig aanmeldingen of anders. Bij annulering ontvangt u bericht hierover via e-mail. Wanneer u bij uw boeking uw telefoonnummer heeft ingevoerd wordt u hier ook telefonisch van op de hoogte gesteld. Wilt u zelf een door u gemaakte reservering annuleren, geef dit dan door via dijkmagazijn@hetnet.nl o.v.v. annulering publieksactiviteit. Persoonsgegevens. Het Dijkmagazijn respecteert uw privacy. Onder persoonlijke informatie verstaan wij alle informatie die herleidbaar is tot uw persoon. De persoonsgegevens worden door Het Dijkmagazijn in overeenstemming met de wet en met inachtneming van het recht van iedere deelnemer op bescherming van zijn of haar privacy, op behoorlijke en zorgvuldige wijze verwerkt. Uitsluitend met het doel om de inschrijving van en deelname aan de activiteit te bevorderen. De persoonsgegevens worden niet (verder) verwerkt.