Bel ons op 024 – 6777000 of mail ons: dijkmagazijn@hetnet.nl

Excursie Dijken bouwen tussen Maas en Waal

Excursie Dijken bouwen tussen Maas en Waal

Evenementgegevens


Het Dijkmagazijn organiseert zondag 17 oktober een excursie over de bouw van dijken. Oktober is de maand van de geschiedenis, ‘Aan de slag’ is het onderwerp. Tussen Maas en Waal blinken de bewoners van oudsher uit in het bouwen van dijken.

Al in de middeleeuwen bouwende bewoners langs de Waal dijken: om hun huizen en stallen en boomgaarden droog te houden. En gaandeweg ook om steeds meer land in te pikken. Dat zorgde voor groei en welvaart, maar uiteindelijk ook voor heel veel ellende. Vanaf 1700 tot 1850 brak om de paar jaar wel ergens een dijk door. Aan de vorm van de wielen, de plassen die daarbij ontstonden, is een beetje in te schatten wanneer zo’n doorbraak plaatsvond. Hoeveel werk dat dijken bouwen is geweest, is in Het Dijkmagazijn nog wel te zien: gereedschap uit het jaar nul geeft een indruk van het gezwoeg om droge voeten. Ook de site www.verhaaltussenmaasenwaal.nl geeft daarvan een indruk. Bij de musea en bezoekerscentra in de regio kunt u de meest bijzondere Verhalen tussen Maas en Waal ter plekke zien of beleven.

Excursie: Aan de slag: dijken bouwen. Zondag 17 okt 2021 van 13.30-15.00 uur. Het Dijkmagazijn, Dijk 41 Beuningen. Kosten 3,50 p.p. Aanmelden is nodig: www.dijkmagazijnbeuningen.nl.

Reserveren

Ticket Prijs Aantal
Volw €0,00 Uitverkocht
Veiligheid Het Dijkmagazijn neemt voor de uitvoering van haar activiteiten veiligheidsregels in acht. Deze worden bij aanvang van activiteiten meegedeeld (o.a. afstand houden van koeien en paarden, niet op de kribben lopen, kinderen tot hooguit aan de enkels in de Waal). De zorg voor veiligheid valt ook onder de verantwoordelijkheid van de deelnemer. Vooral voor kinderen adviseren wij bij deelname goed schoeisel en kleding die tegen een stootje kan of vies mag worden. Bij activiteiten met open vuur is nylon kleding zeer brandgevaarlijk. Betaling. U kunt betalen bij aanvang van de activiteiten aan de gids. Als u online boekt, kunt u helaas niet online betalen. Het bedrag is om technische redenen aangegeven met € 0,00. Het juiste bedrag voor deelname staat vermeld in de beschrijving van de activiteit. Bij uw boeking via onze website ontvangt u een ticket voor de activiteit. In deze email staan alle bijzonderheden over uw boeking. Dit ticket wordt via het door u opgegeven mailadres automatisch verstuurd. Wijzigingen en annulering van publieksactiviteiten. Wijzigingen in het programma van activiteiten zijn voorbehouden. Het Dijkmagazijn houdt zich het recht voor om op het laatste moment activiteiten te annuleren. Bijvoorbeeld vanwege een slechte weersverwachting, te weinig aanmeldingen of anders. Bij annulering ontvangt u bericht hierover via e-mail. Wanneer u bij uw boeking uw telefoonnummer heeft ingevoerd wordt u hier ook telefonisch van op de hoogte gesteld. Wilt u zelf een door u gemaakte reservering annuleren, geef dit dan door via dijkmagazijn@hetnet.nl o.v.v. annulering publieksactiviteit. Persoonsgegevens. Het Dijkmagazijn respecteert uw privacy. Onder persoonlijke informatie verstaan wij alle informatie die herleidbaar is tot uw persoon. De persoonsgegevens worden door Het Dijkmagazijn in overeenstemming met de wet en met inachtneming van het recht van iedere deelnemer op bescherming van zijn of haar privacy, op behoorlijke en zorgvuldige wijze verwerkt. Uitsluitend met het doel om de inschrijving van en deelname aan de activiteit te bevorderen. De persoonsgegevens worden niet (verder) verwerkt.