Hutten bouwen in de uiterwaard


Waar en Wanneer


Het Dijkmagazijn zoekt sterke of slimme jongens en meiden om op woensdagmiddag 4 september hutten te bouwen in de Beuningse uiterwaarden. Met takken, plukken gras en een eindje touw kan iedereen naar eigen inzicht aan de slag. Bij bouwtechnische problemen zijn ervaren huttenbouwers te raadplegen.

Je begint met je voor te stellen dat je zou moeten overleven in de Beuningse uiterwaarden. Het eerste waar je mee begint is een eigen plekje uitzoeken voor een ‘nest’, net zoals dieren dat doen. Het natuurgebied lijkt wel een bouwloods, zoveel is er te vinden. Er ligt materiaal volop: wilgentakken, stukken aangespoeld hout en leem. Met zaag en mega-knipschaar ga je zelf, of met je ouders, broertjes of zusjes een prachtig bouwwerk neerzetten. Past de hele familie in je hut?

Wie zijn hut bekleedt met gras, kan er ook nog lekker zacht in gaan liggen en naar buiten spieden of er geen grote wilde dieren aankomen. Want je hut van wilgentakken kan ook een lekkernij zijn voor de wilde paarden of koeien…

Na afloop is er iets te drinken. Tip: trek stevig schoeisel aan en een broek met lange broekspijpen vanwege stekelplanten. Aanmelden is nodig via de site van Het Dijkmagazijn. Deze Waalwoemi-activiteit is mede mogelijk gemaakt door Beuningen Samen in beweging.

Waalwoemi Hutten bouwen, woensdag 4 september 2019 van 14.30-16.00 uur. Het Dijkmagazijn, Dijk 41 (Hoek Waardhuizenstraat), Beuningen. Maximaal 20 kinderen vanaf 7 jaar. Kosten € 2,50 per kind. (Groot)-ouders mogen gratis meedoen, en voor de eerste vier helpende ouders zijn er kortingsbonnen voor een volgende activiteit. Aanmelden is nodig, zie de ticketknop onder op deze pagina.

Reserveren

Boekingen zijn niet meer beschikbaar voor dit evenement.