Bel ons op 024 – 6777000 of mail ons: dijkmagazijn@hetnet.nl

Insectenhotels maken

Insectenhotels maken

Evenementgegevens


Op woensdag 21 april maken we in Het Dijkmagazijn prachtige insectenhotels, waar wilde bijen en andere kriebelbeestjes hun nestjes in bouwen. Hang het thuis op en in de zomer kun je volgen wie er in je hotel komt wonen.

Nederland is op sommige plaatsen keurig opgeruimd. Kleine beestjes als bijen en spinnen houden van rommelige plekjes, waar ze zich kunnen verschuilen en hun eten kunnen zoeken. Om die kleine diertjes te helpen, maken we insectenhotels. Je krijgt een kistje dat je speciaal inricht. Wilde bijen bijvoorbeeld maken hun nestjes in holle stengels. Met rietstengels zijn deze dieren dus dik tevreden. En oorwurmen kruipen graag in een potje waar wat nat hooi in zit. En de mooiste lieveheersbeestjes zitten graag tussen wat dorre bladeren als het koud wordt. Met een insectenhotel help je dus de kleine diertjes in je tuin of op je balkon, zonder dat het daar een rommeltje wordt. Voor iedere deelnemer is er een bijenmasker. Daarmee kun je door de tuin vliegen en uitzoeken of je in de tuin zou willen wonen. Is de tuin veilig en goed te bereiken? Is er voldoende te eten? daarvoor krijg je ook een zakje met wilde plantenzaadjes mee. Deze Waalwoemi-activiteit is mogelijk gemaakt door Beuningen Samen in Beweging en Beleef de Waal.

Met Operatie Steenbreek Beuningen stimuleren gemeente Beuningen en Het Dijkmagazijn inwoners om hun woonomgeving groener te maken. Dat kan gaan van het aanbrengen van kleine veranderingen in de tuin tot aan samen met de buren de straat vergroenen. Een groene leefomgeving woont prettiger: het voorkomt hittestress en zorgt bij hoosbuien voor minder wateroverlast. Daarnaast trekt groen vogels en andere dieren aan.  Zij blij en u blij. Heeft u inspiratie, tips, hulp of materialen nodig om te vergroenen? Kijk op https://www.dijkmagazijnbeuningen.nl/steenbreek/.

Wij houden ons aan de RIVM-maatregelen en hebben onze activiteiten hierop aangepast. Wij vragen daarbij uw kind zelfstandig naar de activiteit te sturen of hem/haar enkel te brengen en/of op te halen. Opgeven is verplicht. Bij slecht weer of andere beperkingen beslissen we op de dag zelf of de activiteit door kan gaan. Hierover krijgt u voor 10.00 uur bericht op de dag van de activiteit. Deze activiteit is mogelijk gemaakt door Beuningen Samen in Beweging.

Waalwoemi: Insectenhotels, woensdag 21 april 15.00-16.30 uur. Het Dijkmagazijn, Dijk 41 Beuningen. Max 12 kinderen van 8 tot 13 jaar. Kosten € 3,50. Resreveren verplicht via www.dijkmagazijnbeuningen.nl

Reserveren

Ticket Prijs Aantal
kind €0,00 Uitverkocht
Veiligheid Het Dijkmagazijn neemt voor de uitvoering van haar activiteiten veiligheidsregels in acht. Deze worden bij aanvang van activiteiten meegedeeld (o.a. afstand houden van koeien en paarden, niet op de kribben lopen, kinderen tot hooguit aan de enkels in de Waal). De zorg voor veiligheid valt ook onder de verantwoordelijkheid van de deelnemer. Vooral voor kinderen adviseren wij bij deelname goed schoeisel en kleding die tegen een stootje kan of vies mag worden. Bij activiteiten met open vuur is nylon kleding zeer brandgevaarlijk. Betaling. U kunt betalen bij aanvang van de activiteiten aan de gids. Als u online boekt, kunt u helaas niet online betalen. Het bedrag is om technische redenen aangegeven met € 0,00. Het juiste bedrag voor deelname staat vermeld in de beschrijving van de activiteit. Bij uw boeking via onze website ontvangt u een ticket voor de activiteit. In deze email staan alle bijzonderheden over uw boeking. Dit ticket wordt via het door u opgegeven mailadres automatisch verstuurd. Wijzigingen en annulering van publieksactiviteiten. Wijzigingen in het programma van activiteiten zijn voorbehouden. Het Dijkmagazijn houdt zich het recht voor om op het laatste moment activiteiten te annuleren. Bijvoorbeeld vanwege een slechte weersverwachting, te weinig aanmeldingen of anders. Bij annulering ontvangt u bericht hierover via e-mail. Wanneer u bij uw boeking uw telefoonnummer heeft ingevoerd wordt u hier ook telefonisch van op de hoogte gesteld. Wilt u zelf een door u gemaakte reservering annuleren, geef dit dan door via dijkmagazijn@hetnet.nl o.v.v. annulering publieksactiviteit. Persoonsgegevens. Het Dijkmagazijn respecteert uw privacy. Onder persoonlijke informatie verstaan wij alle informatie die herleidbaar is tot uw persoon. De persoonsgegevens worden door Het Dijkmagazijn in overeenstemming met de wet en met inachtneming van het recht van iedere deelnemer op bescherming van zijn of haar privacy, op behoorlijke en zorgvuldige wijze verwerkt. Uitsluitend met het doel om de inschrijving van en deelname aan de activiteit te bevorderen. De persoonsgegevens worden niet (verder) verwerkt.