Kabouterzoektocht


Waar en Wanneer


Het is een groot geheim: op vrijdagavond 11 oktober zijn er in de Heemtuin Druten kabouters te zien. Alleen door kinderen! De meeste kans maak je als je een (zelfgemaakte) lantaarn meebrengt. En je (groot-)ouders natuurlijk, om te voorkomen dat je verdwaalt.

Bijna niemand weet het, maar soms kunnen kinderen kabouters zien. Met moeite, omdat het altijd zo tegen de griebelgrauw is en het schemerig wordt tussen de bomen. Maar toch zien kinderogen dan waar en hoe kabouters wonen. Let wel goed op waar je loopt, want er slingert wel eens een kruiwagen op het pad. Of een kabouterskateboard. Kabouters helpen de natuur, het zijn dus echte helden.

Tips:

  • altijd je handen op de rug houden en niets, maar dan ook helemaal niets van de kabouterspullen aan te raken. Als er mensenkinderlucht aan komt willen ze die niet meer.
  • Trek stevige schoenen aan.
  • Je hebt de meeste kans om kabouters te zien met een (zelfgemaakte) lantaarn. Geen zaklamp, want dat harde licht jaagt de kabouters schrik aan.

Tijdens de woensdagmiddag activiteit op 9 oktober bij Het Dijkmagazijn kun je ze zelf een kabouterlantaarn knutselen, zie deze website.

LET OP: Bij slecht weer zijn de kabouters niet te zien. Vanaf 15.30 uur staat op de website en Facebook of de activiteit doorgaat.

Kabouterzoektocht Heemtuin Druten, vrijdag 11 oktober 2019, inloop van 18.00 tot 19.00 uur, einde 20.00 uur. Heemtuin Druten, ingang Veerstraat Druten. Deelname € 2,50 per persoon.  Kinderen met een zelfgemaakte lantaarn krijgen € 1,- korting. Aanmelden is niet nodig.
Deze Waalwoemi-activiteit is mogelijk gemaakt door Beuningen Samen in Beweging.

Reserveren

Ticket Prijs Aantal
kabouters zoeken €0,00 Uitverkocht
Veiligheid Het Dijkmagazijn neemt voor de uitvoering van haar activiteiten veiligheidsregels in acht. Deze worden bij aanvang van activiteiten meegedeeld (o.a. afstand houden van koeien en paarden, niet op de kribben lopen, kinderen tot hooguit aan de enkels in de Waal). De zorg voor veiligheid valt ook onder de verantwoordelijkheid van de deelnemer. Vooral voor kinderen adviseren wij bij deelname goed schoeisel en kleding die tegen een stootje kan of vies mag worden. Bij activiteiten met open vuur is nylon kleding zeer brandgevaarlijk. Betaling. U kunt betalen bij aanvang van de activiteiten aan de gids. Als u online boekt, kunt u helaas niet online betalen. Het bedrag is om technische redenen aangegeven met € 0,00. Het juiste bedrag voor deelname staat vermeld in de beschrijving van de activiteit. Bij uw boeking via onze website ontvangt u een ticket voor de activiteit. In deze email staan alle bijzonderheden over uw boeking. Dit ticket wordt via het door u opgegeven mailadres automatisch verstuurd. Wijzigingen en annulering van publieksactiviteiten. Wijzigingen in het programma van activiteiten zijn voorbehouden. Het Dijkmagazijn houdt zich het recht voor om op het laatste moment activiteiten te annuleren. Bijvoorbeeld vanwege een slechte weersverwachting, te weinig aanmeldingen of anders. Bij annulering ontvangt u bericht hierover via e-mail. Wanneer u bij uw boeking uw telefoonnummer heeft ingevoerd wordt u hier ook telefonisch van op de hoogte gesteld. Wilt u zelf een door u gemaakte reservering annuleren, geef dit dan door via dijkmagazijn@hetnet.nl o.v.v. annulering publieksactiviteit. Persoonsgegevens. Het Dijkmagazijn respecteert uw privacy. Onder persoonlijke informatie verstaan wij alle informatie die herleidbaar is tot uw persoon. De persoonsgegevens worden door Het Dijkmagazijn in overeenstemming met de wet en met inachtneming van het recht van iedere deelnemer op bescherming van zijn of haar privacy, op behoorlijke en zorgvuldige wijze verwerkt. Uitsluitend met het doel om de inschrijving van en deelname aan de activiteit te bevorderen. De persoonsgegevens worden niet (verder) verwerkt.