Bel ons op 024 – 6777000 of mail ons: dijkmagazijn@hetnet.nl

Landschapstekenen met aquarel voor senioren

Landschapstekenen met aquarel voor senioren

Evenementgegevens


Vereniging voor Senioren Beuningen organiseert een serie van vier bijeenkomsten landschapschilderen voor beginners. Landschapsarchitect Dirk Oomen geeft de cursus. Het maken van ontwerpen en landschapstekeningen staat centraal in zijn werk. De eerste bijeenkomst start vrijdag 22 september en is onderdeel van Groen Ontmoeten, buitenactiviteiten voor senioren.

Deze cursus is een kennismaking met het maken van eenvoudige tekeningen en aquarellen van het landschap. Het beleven van het landschap en het weergeven van een vereenvoudigd en sfeervol beeld staan centraal. De tekenaar leert kijken en een tekening of aquarel stap voor stap opbouwen. We werken met potlood, pen, inkten aquarel. Alle spullen worden verzorgd tijdens cursus inclusief thee en koffie.

Tijdens de eerste sessie worden de basisprincipes geleerd voor het tekenen van een landschap in potlood en pen. Er wordt extra aandacht gegeven op diepte, sfeer en compositie. De volgende keren is er aandacht voor luchten en waterpartijen. Deze bepalen in grote mate de sfeer in een tekening of schilderij.  Tijdens de 3e sessie wordt er geoefend in het weergeven van deze vegetaties in een landschapstekening. Er wordt gewerkt met potlood, pen en aquarel. De laatste bijeenkomst daagt Oomen alle deelnemers uit alle kennis en vaardigheden te gebruiken uit de vorige sessies om landschapstekeningen te maken.  We werken naar een voorbeeld of deelnemers nemen een eigen schets of foto mee om uit te werken.

Landschapsarchitect Oomen is bekend met de Beuningse uiterwaarden. Daar staan diverse panelen met tekeningen van hem en hij heeft ook verschillende  onderdelen ontworpen binnen de Beuningse uiterwaarden. Zo heeft hij het ontwerp gemaakt voor de uitkijktoren bij  het Weurtse Straatje.

Groen Ontmoeten organiseert activiteiten in en over het groen voor alle senioren in Weurt, Beuningen, Ewijk en Winssen ongeacht of ze lid zijn van een seniorenvereniging. Groen Ontmoeten is een initiatief van VvSB i.s.m. Het Dijkmagazijn.

Groen Ontmoeten – Landschapstekenen. Serie van 4 vrijdagochtenden op 22 sept, 29 sept en 6 en 13 okt van 9.30 tot uiterlijk 12.00, locatie Het Dijkmagazijn, Dijk 41 Beuningen. Meer info en opgeven via www.seniorenbeuningen.nl.

Reserveren

Boekingen zijn niet meer beschikbaar voor dit evenement.