Bel ons op 024 – 6777000 of mail ons: dijkmagazijn@hetnet.nl

Oud én jong actief voor bijen, vogels en bloemen: VOGELNESTKASTJES, vervalt helaas

Oud én jong actief voor bijen, vogels en bloemen: VOGELNESTKASTJES, vervalt helaas

Evenementgegevens


Senioren kunnen op 22 april samen aan de slag om vogelhuisjes te timmeren en te schilderen. Het is de eerste activiteit in een serie van drie voor senioren om samen met (klein-)kinderen iets doen voor ons klimaat en de biodiversiteit. Er zijn ook kinderen welkom zonder opa of oma. De serie is onderdeel van Groen Ontmoeten.

Ook kleine acties helpen onze omgeving te verbeteren en geven een goed gevoel om met klimaatveranderingen om te gaan. Zeker met kinderen! Senioren zijn welkom zonder of met hun kleinkinderen en kinderen zonder hun opa of oma. Voor iedereen is er een vogelhuisje in elkaar te schroeven en mooi te beschilderen. Op de agenda staat verder het maken van bijenhotels en een struinwandeling naar het waalstrand (1,5 km) met activiteiten. Om de bijeenkomsten extra gezellig te maken is en voor iedereen elke keer wat te drinken en iets lekkers.

Groen Ontmoeten organiseert activiteiten in en over het groen voor alle senioren in Weurt, Beuningen, Ewijk en Winssen ongeacht of ze lid zijn van een seniorenvereniging. Groen Ontmoeten is een initiatief van VvSB i.s.m. Perspectief en Het Dijkmagazijn.

Programma “Jong en oud actief voor bijen, vogels en bloemen” bestaat uit drie bijenkomsten:

22 april – Vogelhuisjes timmeren,

6 mei – Bijenhotels inrichten,

20 mei – Struintocht.

Er is bij elke activiteit is volop ruimte met elkaar over de onderwerpen in gesprek te gaan.

Plaats: Het Dijkmagazijn (Dijk 41, Beuningen), tijd: 14.00-15.30 uur, kosten: € 15 voor 3 bijeenkomsten, kinderen gratis, incl. koffie/thee/ranja. Senioren aanmelden via https://seniorenbeuningen.nl/index.php/laatste-nieuws/verenigingsnieuws/602-wandelend-wijzer-2. Kinderen aanmelden hier onder.

Reserveren

Boekingen zijn niet meer beschikbaar voor dit evenement.