Bel ons op 024 – 6777000 of mail ons: dijkmagazijn@hetnet.nl

Paddenstoelenzoektocht

Paddenstoelenzoektocht

Evenementgegevens


Kom woensdag 25 oktober paddenstoelen zoeken in Het Roodslag.  Kinderen met een scherp oog ontdekken de meest wonderlijke zwammen, hoeden en bollen. Wat dacht je paddenstoelen die op oren lijken en ook van binnen voelen als een oor?

In het Roodslag zijn bijzondere stoere paddenstoelen te ontdekken. Wat dacht je van judasoor, dodemansvinger en houtskoolzam. Dat is nog eens wat anders dan de overbekende rood-met-witte-stippen paddenstoel. Die zie je dan ook amper in het Roodslag. Veel paddenstoelen in het Roodslag zijn zelfs een beetje griezelig. Geen wonder dat ze in sprookjes en enge verhalen zo veelvuldig genoemd worden. Hoe groeien ze, is aanraken gevaarlijk, waar leven ze van? Dat zijn vragen die met een eenvoudig onderzoekje te beantwoorden zijn. En als er heel veel paddenstoelen staan, kunnen we een enkel exemplaar met supervergrootglazen heel nauwkeurig bekijken. Dan is te zien hoe de paddenstoel zich voortplant.

Deze activiteit is mogelijk gemaakt door Beuningen Samen in Beweging.

Waalwoemi: Paddenstoelenzoektocht, woensdag 25 oktober, 15.00-16.30 uur, startpunt ingang Roodslag, Kloosterstraat Beuningen. Maximaal 15 kinderen van 6 tot 12 jaar. Deelname € 2,50 of met Klavervierpas.  (Groot-)ouders/begeleiders mogen gratis meedoen.

Reserveren

Ticket Prijs Aantal
New Ticket €0,00 Uitverkocht
Veiligheid Het Dijkmagazijn neemt voor de uitvoering van haar activiteiten veiligheidsregels in acht. Deze worden bij aanvang van activiteiten meegedeeld (o.a. afstand houden van koeien en paarden, niet op de kribben lopen, kinderen tot hooguit aan de enkels in de Waal). De zorg voor veiligheid valt ook onder de verantwoordelijkheid van de deelnemer. Vooral voor kinderen adviseren wij bij deelname goed schoeisel en kleding die tegen een stootje kan of vies mag worden. Bij activiteiten met open vuur is nylon kleding zeer brandgevaarlijk. Betaling. U kunt betalen bij aanvang van de activiteiten aan de gids. Als u online boekt, kunt u helaas niet online betalen. Het bedrag is om technische redenen aangegeven met € 0,00. Het juiste bedrag voor deelname staat vermeld in de beschrijving van de activiteit. Bij uw boeking via onze website ontvangt u een ticket voor de activiteit. In deze email staan alle bijzonderheden over uw boeking. Dit ticket wordt via het door u opgegeven mailadres automatisch verstuurd. Wijzigingen en annulering van publieksactiviteiten. Wijzigingen in het programma van activiteiten zijn voorbehouden. Het Dijkmagazijn houdt zich het recht voor om op het laatste moment activiteiten te annuleren. Bijvoorbeeld vanwege een slechte weersverwachting, te weinig aanmeldingen of anders. Bij annulering ontvangt u bericht hierover via e-mail. Wanneer u bij uw boeking uw telefoonnummer heeft ingevoerd wordt u hier ook telefonisch van op de hoogte gesteld. Wilt u zelf een door u gemaakte reservering annuleren, geef dit dan door via dijkmagazijn@hetnet.nl o.v.v. annulering publieksactiviteit. Persoonsgegevens. Het Dijkmagazijn respecteert uw privacy. Onder persoonlijke informatie verstaan wij alle informatie die herleidbaar is tot uw persoon. De persoonsgegevens worden door Het Dijkmagazijn in overeenstemming met de wet en met inachtneming van het recht van iedere deelnemer op bescherming van zijn of haar privacy, op behoorlijke en zorgvuldige wijze verwerkt. Uitsluitend met het doel om de inschrijving van en deelname aan de activiteit te bevorderen. De persoonsgegevens worden niet (verder) verwerkt.