Bel ons op 024 – 6777000 of mail ons: dijkmagazijn@hetnet.nl

Paddestoelenexcursie Roodslag’- VERVALT HELAAS – ROODSLAG BEPERKT TOEGANKELIJK

Paddestoelenexcursie Roodslag’- VERVALT HELAAS – ROODSLAG BEPERKT TOEGANKELIJK

Evenementgegevens


Zondag 17 oktober organiseert Het Dijkmagazijn een zoektocht naar paddenstoelen. Met een scherp oog zijn de meest wonderlijke zwammen, hoeden en bollen te vinden.

Als er iets ingewikkeld is, dan is het de juiste naam vinden van paddestoelen. Veel paddestoelen hebben dubbelgangers en lijken met het blote oog zoveel op elkaar, dat het moeilijk is om uit te zoeken wat hun naam is. Om beginnende liefhebbers van paddestoelen niet af te schrikken ligt de nadruk niet op namen. Al zitten daar wel opmerkelijke tussen zoals: judasoor, dodemansvinger en houtskoolzam.
Veel interessanter is het je te verwonderen over deze vreemde wezens, die zo plotseling verschijnen en verdwijnen. Geen wonder dat ze in sprookjes en enge verhalen zo veelvuldig genoemd worden. Hoe groeien ze, is aanraken gevaarlijk, waar leven ze van? Dat zijn vragen die met een eenvoudig onderzoekje te beantwoorden zijn. En als er heel veel paddestoelen staan, kunnen we een enkel exemplaar onder de stereomicroscoop uitermate nauwkeurig bekijken. Dan is te zien hoe de paddestoel zich voortplant.

Paddestoelenexcursie, zondag 17 oktober 2021, 10.30-12.00 uur, startpunt ingang Roodslag, Kloosterstraat Beuningen. Deelname € 3,- volwassenen, € 1,50 kind. Reserveren via de link onderaan de pagina.

Reserveren

Dit evenement is uitverkocht.