Bel ons op 024 – 6777000 of mail ons: dijkmagazijn@hetnet.nl

Paddestoelenexcursie Roodslag

Paddestoelenexcursie Roodslag

Evenementgegevens


Zondag 16 oktober organiseert Het Dijkmagazijn een zoektocht naar paddenstoelen. Met een scherp oog zijn de meest wonderlijke zwammen, hoeden en bollen te vinden.

Als er iets ingewikkeld is, dan is het de juiste naam vinden van paddestoelen. Veel paddestoelen hebben dubbelgangers en lijken met het blote oog zoveel op elkaar, dat het moeilijk is om uit te zoeken wat hun naam is. Om beginnende liefhebbers van paddestoelen niet af te schrikken ligt de nadruk niet op namen. Al zitten daar wel opmerkelijke tussen zoals: judasoor, dodemansvinger en houtskoolzam.
Veel interessanter is het je te verwonderen over deze vreemde wezens, die zo plotseling verschijnen en verdwijnen. Geen wonder dat ze in sprookjes en enge verhalen zo veelvuldig genoemd worden. Hoe groeien ze, is aanraken gevaarlijk, waar leven ze van? Dat zijn vragen die met een eenvoudig onderzoekje te beantwoorden zijn. En als er heel veel paddestoelen staan, kunnen we een enkel exemplaar onder de stereomicroscoop uitermate nauwkeurig bekijken. Dan is te zien hoe de paddestoel zich voortplant.

Paddestoelenexcursie, zondag 16 oktober 2021, 10.30-12.00 uur, startpunt ingang Roodslag, Kloosterstraat Beuningen. Deelname € 3,- volwassenen, € 1,50 kind. Reserveren via de link onderaan de pagina.

Reserveren

Ticket Prijs Aantal
kind €0,00 Uitverkocht
volwassene €0,00 Uitverkocht
Veiligheid Het Dijkmagazijn neemt voor de uitvoering van haar activiteiten veiligheidsregels in acht. Deze worden bij aanvang van activiteiten meegedeeld (o.a. afstand houden van koeien en paarden, niet op de kribben lopen, kinderen tot hooguit aan de enkels in de Waal). De zorg voor veiligheid valt ook onder de verantwoordelijkheid van de deelnemer. Vooral voor kinderen adviseren wij bij deelname goed schoeisel en kleding die tegen een stootje kan of vies mag worden. Bij activiteiten met open vuur is nylon kleding zeer brandgevaarlijk. Betaling. U kunt betalen bij aanvang van de activiteiten aan de gids. Als u online boekt, kunt u helaas niet online betalen. Het bedrag is om technische redenen aangegeven met € 0,00. Het juiste bedrag voor deelname staat vermeld in de beschrijving van de activiteit. Bij uw boeking via onze website ontvangt u een ticket voor de activiteit. In deze email staan alle bijzonderheden over uw boeking. Dit ticket wordt via het door u opgegeven mailadres automatisch verstuurd. Wijzigingen en annulering van publieksactiviteiten. Wijzigingen in het programma van activiteiten zijn voorbehouden. Het Dijkmagazijn houdt zich het recht voor om op het laatste moment activiteiten te annuleren. Bijvoorbeeld vanwege een slechte weersverwachting, te weinig aanmeldingen of anders. Bij annulering ontvangt u bericht hierover via e-mail. Wanneer u bij uw boeking uw telefoonnummer heeft ingevoerd wordt u hier ook telefonisch van op de hoogte gesteld. Wilt u zelf een door u gemaakte reservering annuleren, geef dit dan door via dijkmagazijn@hetnet.nl o.v.v. annulering publieksactiviteit. Persoonsgegevens. Het Dijkmagazijn respecteert uw privacy. Onder persoonlijke informatie verstaan wij alle informatie die herleidbaar is tot uw persoon. De persoonsgegevens worden door Het Dijkmagazijn in overeenstemming met de wet en met inachtneming van het recht van iedere deelnemer op bescherming van zijn of haar privacy, op behoorlijke en zorgvuldige wijze verwerkt. Uitsluitend met het doel om de inschrijving van en deelname aan de activiteit te bevorderen. De persoonsgegevens worden niet (verder) verwerkt.