Bel ons op 024 – 6777000 of mail ons: dijkmagazijn@hetnet.nl

Stenen zoeken aan de Waal

Stenen zoeken aan de Waal

Evenementgegevens


Woensdagmiddag 20 september gaan we stenen zoeken aan het Waalstrand. Een kei van een activiteit: zoeken naar kiezels die al duizenden jaren oud zijn. Het Dijkmagazijn zorgt voor vergrootglazen en zoekkaarten waar bijna alle stenen op terug te vinden zijn. Wie vindt de mooiste zwerfsteen?

In Zwitserland en Duitsland brokkelen de bergen langzaam af. Met het water van de Rijn komt daarvan een deel terecht in Nederland. Op hun reis worden de stenen alleen maar mooier. De scherpe kantjes slijten er af en het binnenste van de steen wordt zichtbaar. Gewone kwarts is te vinden in de kleuren grijs, wit, geel en roze. Maar ook prachtige zwarte stenen en zelfs halfedelstenen met bloedrode kleuren liggen er aan het Waalstrand. En wie geluk heeft vindt zelfs doorschijnende stenen of –heel misschien– een fossiel.

Tip: trek stevig schoeisel aan. En breng een klein doosje mee, want voor je het weet heb je al een verzameling van zeker 12 verschillende soorten stenen. Na afloop krijg je een gratis zoekkaart om te onthouden wat je verzameld hebt.

Deze activiteit is mogelijk gemaakt door Beuningen Samen in Beweging.

Waalwoemi: Stenen zoeken, woensdag 20 september van 15.30-17.00 uur. Startpunt Het Dijkmagazijn, Dijk 41 Beuningen. Maximaal 30 kinderen, deelname € 2,50 per kind of met Klavervierpas.  (Groot)-ouders/begeleiders mogen gratis meedoen.

Reserveren

Boekingen zijn niet meer beschikbaar voor dit evenement.