Bel ons op 024 – 6777000 of mail ons: dijkmagazijn@hetnet.nl

Vuursteen en vuur voor Dijkkanjers

Vuursteen en vuur voor Dijkkanjers

Evenementgegevens


Het kan gevaarlijk zijn, maar het is ook ontzettend spannend: vuur maken. Daarom organiseert Het Dijkmagazijn zondag 26 maart een minicursus vuur maken voor beginners met zelf gevonden vuurstenen. De activiteit is bedoeld voor Dijkkanjers: kinderen met een ‘rugzakje’ en hun (groot-)ouders/opvoeders.

Vuur is waarschijnlijk de belangrijkste uitvinding die mensen ooit gemaakt hebben. Met vuur heb je macht. Je houdt er wilde dieren en vijanden mee op een afstand, je kunt er eten op koken en je donkere hut wordt er door verlicht en verwarmd. Tegenwoordig maken we snel een vuurtje met lucifers of een aansteker. Daar is geen kunst aan. Vóór deze uitvindingen moesten mensen zich behelpen met de bliksem of met vuurstenen. Dat laatste lukt met enig oefenen. Hoe het werkt kunnen kinderen met hun ouders bij Het Dijkmagazijn uitproberen. Behalve vlammen maken, leer je deze middag ook hoe je buiten een veilig vuurtje kunt aanleggen en wat je beslist niet moet doen. Wie het lukt om het vuur goed te doven na afloop én belooft zich te houden aan de Ere-code van het Veilig Vuur, krijgt een diploma van de vuurmeesters. De eerste regel daarvan is dat je komt in brandveilige kleding die vies mag worden. Dus geen nylon jasje! Deze activiteit is mogelijk gemaakt door Beuningen Samen in Beweging.

Waalwoemi Dijkkanjers vuur uit vuursteen, zondag 26 maart, 13.00-14.30 uur, startpunt Het Dijkmagazijn, Dijk 41 (hoek Waardhuizenstraat) Beuningen, Max. 12 kinderen van 7-13 jaar, deelname € 2,50 kind. Gratis via Klavervierpas. (Groot)-ouders/opvoeders verplicht als begeleiders. Aanmelden is verplicht, zie onder.

Reserveren

Boekingen zijn niet meer beschikbaar voor dit evenement.