Bel ons op 024 – 6777000 of mail ons: dijkmagazijn@hetnet.nl

Wandelend Wijzer voor senioren

Wandelend Wijzer voor senioren

Evenementgegevens


Vanaf 20 april start een serie wandelingen voor senioren in het groen. Met Wandelend Wijzer is er volop tijd te genieten van natuur, er wat over te leren van een gids en elkaar te ontmoeten. Alle senioren uit de gemeente Beuningen kunnen deelnemen, ongeacht of ze lid zijn van een seniorenvereniging.

Een lekker wandelingetje maken en ook nog iets wijzer worden?  Misschien wandelt u zo nu en dan en vraagt zich soms af welke bloem, plant- of struiksoorten het zijn die zo mooi in bloei staan. Sommige kruiden zijn eetbaar of op een andere manier gebruikt in het verleden. Misschien bent u ook nieuwsgierig naar de dieren die we tegenkomen.  Paarden en runderen maar ook vogels en andere dieren die leven langs de paden en wegen waarop we wandelen zullen niet aan het oog van deelnemers en gids ontsnappen. Met wandelend wijzer kunt u dit allemaal gaan ontdekken!

In een rustig tempo wandelen we over verharde wegen maar ook in de uiterwaarden of in het Roodslag. We nemen de tijd voor die planten, struiken, bomen en bloemen die interessant zijn waardoor de afstand doorgaans niet langer zal zijn dan 4 tot 5 km. Het buiten en samen zijn is belangrijk bij deze activiteit en voorafgaand aan de wandeling vertellen deskundige begeleiders wat we zoal tegen kunnen komen.

Groen Ontmoeten organiseert activiteiten in en over het groen voor alle senioren in Weurt, Beuningen, Ewijk en Winssen ongeacht of ze lid zijn van een seniorenvereniging.

Groen Ontmoeten is een initiatief van VvSB i.s.m. Perspectief en Het Dijkmagazijn.

Het programma Wandelend Wijzer bestaat uit vier bijeenkomsten:

20 april 2023: Vogels en andere dieren in onze omgeving.

11 mei 2023 : Welke (eetbare) Kruiden, bloemen, planten en struiken groeien er zoal.

21 september 2023: Nazomer- en herfstbloeiers, eetbaar of giftig?

5 oktober 2023: De herfst en paddenstoelen.

De  wandelingen zijn van 10.00 tot 12.00 uur, start in Het Dijkmagazijn (Dijk 41,  Beuningen). Kosten voor 4 wandelingen € 20,- incl. koffie/thee, aanmelden via www.seniorenbeuningen.nl/index.php/activiteiten/reserveren-evenementen  of met een inschrijfformulier (te verkrijgen in de Lèghe Polder). Voor meer info of vragen: mailen naar jaco.hagens@gmail.com.

Reserveren

Ticket Prijs Aantal
hier NIET reserveren €0,00 Uitverkocht
Veiligheid Het Dijkmagazijn neemt voor de uitvoering van haar activiteiten veiligheidsregels in acht. Deze worden bij aanvang van activiteiten meegedeeld (o.a. afstand houden van koeien en paarden, niet op de kribben lopen, kinderen tot hooguit aan de enkels in de Waal). De zorg voor veiligheid valt ook onder de verantwoordelijkheid van de deelnemer. Vooral voor kinderen adviseren wij bij deelname goed schoeisel en kleding die tegen een stootje kan of vies mag worden. Bij activiteiten met open vuur is nylon kleding zeer brandgevaarlijk. Betaling. U kunt betalen bij aanvang van de activiteiten aan de gids. Als u online boekt, kunt u helaas niet online betalen. Het bedrag is om technische redenen aangegeven met € 0,00. Het juiste bedrag voor deelname staat vermeld in de beschrijving van de activiteit. Bij uw boeking via onze website ontvangt u een ticket voor de activiteit. In deze email staan alle bijzonderheden over uw boeking. Dit ticket wordt via het door u opgegeven mailadres automatisch verstuurd. Wijzigingen en annulering van publieksactiviteiten. Wijzigingen in het programma van activiteiten zijn voorbehouden. Het Dijkmagazijn houdt zich het recht voor om op het laatste moment activiteiten te annuleren. Bijvoorbeeld vanwege een slechte weersverwachting, te weinig aanmeldingen of anders. Bij annulering ontvangt u bericht hierover via e-mail. Wanneer u bij uw boeking uw telefoonnummer heeft ingevoerd wordt u hier ook telefonisch van op de hoogte gesteld. Wilt u zelf een door u gemaakte reservering annuleren, geef dit dan door via dijkmagazijn@hetnet.nl o.v.v. annulering publieksactiviteit. Persoonsgegevens. Het Dijkmagazijn respecteert uw privacy. Onder persoonlijke informatie verstaan wij alle informatie die herleidbaar is tot uw persoon. De persoonsgegevens worden door Het Dijkmagazijn in overeenstemming met de wet en met inachtneming van het recht van iedere deelnemer op bescherming van zijn of haar privacy, op behoorlijke en zorgvuldige wijze verwerkt. Uitsluitend met het doel om de inschrijving van en deelname aan de activiteit te bevorderen. De persoonsgegevens worden niet (verder) verwerkt.