Bel ons op 024 – 6777000 of mail ons: dijkmagazijn@hetnet.nl

Wandeling Weurtse uiterwaarden

Wandeling Weurtse uiterwaarden

Evenementgegevens


Wie wil kan zondag 15 november met een gids van Het Dijkmagazijn op zoek gaan naar de grote grazers en de bijzondere planten in de Weurtse uiterwaarden. Ook wordt het historische Weurtsche straatje ingeslagen.

De uitgestrektheid van de Weurtse uiterwaarden is verrassend voor degene die het gebied alleen vanaf de dijk kent. De twee grindgaten domineren dit natuurgebied en zorgen voor riante vergezichten. Met de herinrichting door Waalweelde zijn bijzonderheden als het Weurtsche straatje – een dijkje uit de elfde eeuw – en een speeleiland met ruïnes beter toegankelijk geworden.

Naast de vergezichten bieden de Weurtse buitenlanden ook het nodige aan bijzondere planten. Opvallend zijn bijvoorbeeld de kaardenbol en de kruisdistel. Het lijken distels, maar dat zijn ze voor biologen niet. Bij de kaardenbol staan de bladeren op een aparte manier aan de stengel en verzamelen water. De gids zal uitleggen hoe de bijzondere kruisdistel een veilige plaats biedt voor vogels die een nest willen bouwen. De paarden en koeien in de uiterwaard houden flink afstand van de plant vanwege zijn scherpe bladeren en stekels. Een andere bijzondere eigenschap: voor ongelukkige huwelijken biedt de plant een oplossing …

Tip: trek stevig schoeisel aan. De wandeling is ongeveer 3,5 kilometer over de dijk en zandpaden.

Excursie Weurtse Buitenlanden, zondag 15 november 2020 10.30-12.00 uur. Deelname: volwassenen € 3,50, kinderen € 2,50. Startpunt Dijk-Distelakkerstraat. Reserveren is nodig via www.dijkmagazijnbeuningen.nl.

Reserveren

Ticket Prijs Aantal
kind €0,00 Uitverkocht
volw €0,00 Uitverkocht
Veiligheid Het Dijkmagazijn neemt voor de uitvoering van haar activiteiten veiligheidsregels in acht. Deze worden bij aanvang van activiteiten meegedeeld (o.a. afstand houden van koeien en paarden, niet op de kribben lopen, kinderen tot hooguit aan de enkels in de Waal). De zorg voor veiligheid valt ook onder de verantwoordelijkheid van de deelnemer. Vooral voor kinderen adviseren wij bij deelname goed schoeisel en kleding die tegen een stootje kan of vies mag worden. Bij activiteiten met open vuur is nylon kleding zeer brandgevaarlijk. Betaling. U kunt betalen bij aanvang van de activiteiten aan de gids. Als u online boekt, kunt u helaas niet online betalen. Het bedrag is om technische redenen aangegeven met € 0,00. Het juiste bedrag voor deelname staat vermeld in de beschrijving van de activiteit. Bij uw boeking via onze website ontvangt u een ticket voor de activiteit. In deze email staan alle bijzonderheden over uw boeking. Dit ticket wordt via het door u opgegeven mailadres automatisch verstuurd. Wijzigingen en annulering van publieksactiviteiten. Wijzigingen in het programma van activiteiten zijn voorbehouden. Het Dijkmagazijn houdt zich het recht voor om op het laatste moment activiteiten te annuleren. Bijvoorbeeld vanwege een slechte weersverwachting, te weinig aanmeldingen of anders. Bij annulering ontvangt u bericht hierover via e-mail. Wanneer u bij uw boeking uw telefoonnummer heeft ingevoerd wordt u hier ook telefonisch van op de hoogte gesteld. Wilt u zelf een door u gemaakte reservering annuleren, geef dit dan door via dijkmagazijn@hetnet.nl o.v.v. annulering publieksactiviteit. Persoonsgegevens. Het Dijkmagazijn respecteert uw privacy. Onder persoonlijke informatie verstaan wij alle informatie die herleidbaar is tot uw persoon. De persoonsgegevens worden door Het Dijkmagazijn in overeenstemming met de wet en met inachtneming van het recht van iedere deelnemer op bescherming van zijn of haar privacy, op behoorlijke en zorgvuldige wijze verwerkt. Uitsluitend met het doel om de inschrijving van en deelname aan de activiteit te bevorderen. De persoonsgegevens worden niet (verder) verwerkt.