Bel ons op 024 – 6777000 of mail ons: dijkmagazijn@hetnet.nl

Waterbeestjes zoeken Bioblitz

Waterbeestjes zoeken Bioblitz

Evenementgegevens


Zondag 26 september kan iedereen met de gidsen van Het Dijkmagazijn waterbeestjes zoeken in de waterplassen bij het Heuvepark. En zoeken naar beestjes tussen de kruiden en struiken. Hoeveel verschillende soorten kunnen we samen vangen? En op welke plekken zitten de meeste dieren?

Water is de beste manier om zoveel mogelijk leven in een tuin of park te krijgen. In een gezonde vijver of sloot krioelt het van de diertjes. Welke dieren er leven en waar ze zitten ga je onderzoeken met gidsen van Het Dijkmagazijn. Met netjes, grote waterbakken en een voorzichtige hand is het voor de diertjes een pijnloze, maar spannende dag. Net als voor de deelnemers als je ‘beet’ hebt. Door een vergrootglas zie je of je gevangen diertje rare slurven, poten en tentakels heeft. Na afloop mag de vangst weer het water in. Om te onthouden welke dieren je gevangen hebt, is er voor iedere deelnemer een vangdiploma, waar al de vangsten op zijn aan te kruisen.
Misschien kun je met de nieuwe ervaring thuis een vijvertje aanleggen. Of een bestaande vijver verbeteren om nog meer kikkers, libellen en andere waterdieren te helpen. Ook zie je op welke planten en struiken veel beestjes zitten. Met een beetje geluk vinden we nestjes van solitaire in de oude appelbomen in het Heuvepark.

Biolitz waterbeestjes zoeken in het Heuvepark (ingang Augustuslaan) Beuningen, zondag 26 september, 10.30-12.00 uur. Max 20 kinderen vanaf 6 jaar, € 2,50. Aanmelden is verplicht via de link onderaan. Tip: trek laarzen aan en broek die nat mag worden.
Deze activiteit is mogelijk gemaakt door Beuningen Samen in Beweging.

Steenbreek
Met Operatie Steenbreek Beuningen stimuleren gemeente Beuningen en Het Dijkmagazijn inwoners om hun woonomgeving groener te maken. Dat kan gaan van het aanbrengen van kleine veranderingen in de tuin tot aan samen met de buren de straat vergroenen. Een groene leefomgeving woont prettiger: het voorkomt hittestress en zorgt bij hoosbuien voor minder wateroverlast. Daarnaast trekt groen vogels en andere dieren aan. Zij blij en u blij. Kijk hier voor inspiratie, tips, hulp of materialen om te vergroenen.

Reserveren

Ticket Prijs Aantal
reserveren kind €0,00 Uitverkocht
Veiligheid Het Dijkmagazijn neemt voor de uitvoering van haar activiteiten veiligheidsregels in acht. Deze worden bij aanvang van activiteiten meegedeeld (o.a. afstand houden van koeien en paarden, niet op de kribben lopen, kinderen tot hooguit aan de enkels in de Waal). De zorg voor veiligheid valt ook onder de verantwoordelijkheid van de deelnemer. Vooral voor kinderen adviseren wij bij deelname goed schoeisel en kleding die tegen een stootje kan of vies mag worden. Bij activiteiten met open vuur is nylon kleding zeer brandgevaarlijk. Betaling. U kunt betalen bij aanvang van de activiteiten aan de gids. Als u online boekt, kunt u helaas niet online betalen. Het bedrag is om technische redenen aangegeven met € 0,00. Het juiste bedrag voor deelname staat vermeld in de beschrijving van de activiteit. Bij uw boeking via onze website ontvangt u een ticket voor de activiteit. In deze email staan alle bijzonderheden over uw boeking. Dit ticket wordt via het door u opgegeven mailadres automatisch verstuurd. Wijzigingen en annulering van publieksactiviteiten. Wijzigingen in het programma van activiteiten zijn voorbehouden. Het Dijkmagazijn houdt zich het recht voor om op het laatste moment activiteiten te annuleren. Bijvoorbeeld vanwege een slechte weersverwachting, te weinig aanmeldingen of anders. Bij annulering ontvangt u bericht hierover via e-mail. Wanneer u bij uw boeking uw telefoonnummer heeft ingevoerd wordt u hier ook telefonisch van op de hoogte gesteld. Wilt u zelf een door u gemaakte reservering annuleren, geef dit dan door via dijkmagazijn@hetnet.nl o.v.v. annulering publieksactiviteit. Persoonsgegevens. Het Dijkmagazijn respecteert uw privacy. Onder persoonlijke informatie verstaan wij alle informatie die herleidbaar is tot uw persoon. De persoonsgegevens worden door Het Dijkmagazijn in overeenstemming met de wet en met inachtneming van het recht van iedere deelnemer op bescherming van zijn of haar privacy, op behoorlijke en zorgvuldige wijze verwerkt. Uitsluitend met het doel om de inschrijving van en deelname aan de activiteit te bevorderen. De persoonsgegevens worden niet (verder) verwerkt.