Bel ons op 024 – 6777000 of mail ons: dijkmagazijn@hetnet.nl

Agenda – Steenbreek

Agenda groene Steenbreek activiteiten

29 april t/m 20 mei: Steenbreek informatiekraam bij de bibliotheek

Wil je informatie over het vergroenen van je tuin of het vergroten van de biodiversiteit in je eigen omgeving? Kom dan naar onze informatiekraam in de Bibliotheek Beuningen. Laat je inspireren en neem kosteloos een bloemzadenmengsel mee om direct aan de slag te gaan met zaaien in je eigen tuin.

27 mei 2024: Workshop ‘Tegel eruit, welke plant erin?’

In deze tweedelige workshop krijg je praktische tips om aan de slag te gaan met het ontstenen van je tuin en duurzaam te vergroenen. De volgende onderwerpen komen tijdens de workshops aan bod:
• Op welke plek kan je tegels uit je tuin halen?
• Tips voor hergebruik van tegels
• Welke planten zijn geschikt?
• Groenblijvende bodembedekkers
• De bodem als belangrijke basis voor een groene tuin

De workshop bestaat uit twee bijeenkomsten. In deze eerste bijeenkomst krijg je informatie en tips hoe de tegels eruit te halen en hoe je de juiste planten kiest, naar voorkeur, maar ook voor het juiste plekje in je tuin (zon/schaduw). Vervolgens krijg je ‘huiswerk’ mee. De vraag daarbij is om aan de slag te gaan met een beplantingsplan voor je eigen tuin. Of om natuurlijk direct aan de slag te gaan met het vergroenen van je tuin. In de tweede bijeenkomst (na de zomer) worden de plannen die je hebt gemaakt besproken en krijg je nog tips en advies waar nodig.
Er is plek voor maximaal 12 tuinen. Deze workshop wordt aangeboden door Het Dijkmagazijn i.s.m. Groei & Bloei.

15 & 16 juni: Open Tuinen weekend Groei & Bloei

Heerlijk dwalen door tuinen en ideeën opdoen voor je eigen tuin! In Beuningen en omstreken kun je ook dit voorjaar weer op bezoek bij diverse tuinen, met een grote variatie in oppervlakte, beplanting, ideeën of ontwerp. Kijk voor deelnemende tuinen op de website van Groei & Bloei regio Nijmegen.

29 september 2024: Groen Festival in het centrum van Beuningen

Samen met lokale groene organisaties organiseren we een inspirerend Groen Festival in het centrum. Met kraampjes, workshops en kinderactiviteiten. Meer informatie volgt, maar noteer de datum alvast in je agenda!