Bel ons op 024 – 6777000 of mail ons: dijkmagazijn@hetnet.nl

Agenda – Steenbreek

Agenda groene Steenbreek activiteiten


Tegelwippen bij Bull 28 en 29 mei

Tuineigenaren kunnen bij Tuincentrum Bull tegelwippen! Wie stoeptegels uit zijn tuin haalt en deze inlevert bij Bull, kan plantjes kiezen met fikse korting. Tuincentrum Bull sluit met de actie Tegelwippen aan op Operatie Steenbreek Beuningen waarmee gemeente Beuningen en Het Dijkmagazijn inwoners stimuleren om hun omgeving groener te maken. Tuinen krijgen zo niet alleen meer sfeer, maar ze zijn ook beter bestand tegen de gevolgen van klimaatverandering.

Kom op vrijdag en zaterdag 28 en 29 mei met maximaal 5 tuintegels naar Tuincentrum Bull. Daar worden de tegels ingenomen en kunt u maximaal vijf plantjes kopen voor € 1,- per stuk. Normaal gesproken kosten de plantjes €3,99 per stuk. Dat is dus bijna 75% korting! Er is volop keuze, zeker voor planten die aantrekkelijk zijn voor vlinders en bijen. Er zijn 1000 planten beschikbaar. Kom dus op tijd, want op = op.


Afkoppeling hemelwater mogelijk in Weurt Zuid

De regen die op daken en straten valt wordt vaak direct afgevoerd naar de rioolwaterzuivering via het vuilwaterriool. Dat is jammer, want regenwater is hartstikke schoon. Het is daarom beter dit water af te koppelen van het vuilwaterriool. De gemeente legt in de Thomas van Heereveldstraat en Scheidingsweg in Weurt een hemelwaterriool. Hierdoor kunt u als bewoner van de Thomas van Heereveldstraat of Scheidingsweg nu ook het hemelwater van uw dak afkoppelen. Dat kan door het hemelwater naar de straat te leiden. Voor de eerste tien bewoners die zelf zorgen voor afkoppeling, stelt de gemeente regentonnen beschikbaar.

De gemeente wil wel graag weten als u wilt afkoppelen. Dan kunnen we tijdig voorzieningen aanbrengen op het trottoir bij uw huis. U moet dan zelf zorgen voor een goot van de gevel naar de straat.
U kunt u aanmelden door een e-mail te sturen naar gemeente@beuningen.nl, t.a.v. S. Bouwens. Vermeld in de e-mail ook uw adresgegevens.
De eerste tien bewoners die zich aanmelden krijgen, als blijk van waardering, een gratis regenton. Hiermee voorkomt u niet alleen dat het regenwater in het vuilwaterriool terecht komt, maar heeft u ook kleine voorraad water tijdens droge perioden.

Klik hier voor tips over afkoppelen.


Zelf dieren masker maken

Met (klein-) kinderen de tuin te verkennen. Kruip, fladder of zoem door de tuin. Kijk met de ogen van een egel, tuinvogel of wilde bij. Wil je hier op bezoek komen of misschien zelfs wel wonen?!

Download het masker door op het plaatje te klikken!

       


Vooraankondiging workshop ‘Levende tuin’

Hoe voeg je groen toe aan de tuin, terwijl je toch voldoende ruimte overhoudt om lekker in de zon te zitten, en er vrienden en familie te ontvangen?De workshop ‘Een levende tuin maak je zelf’ is een workshop van 2,5 uur voor iedereen met weinig tot enige tuinervaring. Deelnemers leren in deze korte inspirerende workshop hun tuin natuurlijker en diervriendelijker te maken.
Data worden bekend gemaakt als de corona-maatregelen toelaten bijeenkomsten te organiseren. Dan is er ook mogelijkheid om te reserveren.


Waalwoemi-activiteiten voor kinderen

Beestjes zoeken, insectenhotel maken, en veel meer. Klik hier voor de agenda.

 

 


Vooraankondiging: Steenbreek informatiestand in de bibliotheek

Bibliotheek Beuningen gaat een informatiestand inrichten voor Operatie Steenbreek. Tuinboeken, folders en een groen-spreekuur helpen u op weg om uw tuin te vergroenen.
Ook bewoners die hun straat willen vergroenen, kunnen informatie inwinnen in de Steenbreek-stand. Over het adopteren van een boomspiegel, tot samen met de buren een groenstrook anders inrichten.


Excursies

Zodra het mogelijk is organiseren we Steenbreek excursies om inspiratie op te doen voor eigen tuin en straat.