Bel ons op 024 – 6777000 of mail ons: dijkmagazijn@hetnet.nl

Agenda – Steenbreek

Agenda groene Steenbreek activiteiten


Afkoppeling hemelwater mogelijk in Weurt Zuid

De regen die op daken en straten valt wordt vaak direct afgevoerd naar de rioolwaterzuivering via het vuilwaterriool. Dat is jammer, want regenwater is hartstikke schoon. Het is daarom beter dit water af te koppelen van het vuilwaterriool. De gemeente legt in de Thomas van Heereveldstraat en Scheidingsweg in Weurt een hemelwaterriool. Hierdoor kunt u als bewoner van de Thomas van Heereveldstraat of Scheidingsweg nu ook het hemelwater van uw dak afkoppelen. Dat kan door het hemelwater naar de straat te leiden. Voor de eerste tien bewoners die zelf zorgen voor afkoppeling, stelt de gemeente regentonnen beschikbaar.

De gemeente wil wel graag weten als u wilt afkoppelen. Dan kunnen we tijdig voorzieningen aanbrengen op het trottoir bij uw huis. U moet dan zelf zorgen voor een goot van de gevel naar de straat.
U kunt u aanmelden door een e-mail te sturen naar gemeente@beuningen.nl, t.a.v. S. Bouwens. Vermeld in de e-mail ook uw adresgegevens.
De eerste tien bewoners die zich aanmelden krijgen, als blijk van waardering, een gratis regenton. Hiermee voorkomt u niet alleen dat het regenwater in het vuilwaterriool terecht komt, maar heeft u ook kleine voorraad water tijdens droge perioden.

Klik hier voor tips over afkoppelen.


Zelf dieren masker maken

Met (klein-) kinderen de tuin te verkennen. Kruip, fladder of zoem door de tuin. Kijk met de ogen van een egel, tuinvogel of wilde bij. Wil je hier op bezoek komen of misschien zelfs wel wonen?!

Download het masker door op het plaatje te klikken!

       


Waalwoemi-activiteiten voor kinderen

Beestjes zoeken, insectenhotel maken, en veel meer. Klik hier voor de agenda.

 

 


 

Voorbije activiteiten

  • Workshop levende tuin 1 september 2021. Gemeente Beuningen organiseerde samen met Het Dijkmagazijn en Groei en Bloei afdeling Rijk van Nijmegen en het Land van Maas en Waal woensdag 1 september de workshop ‘Een levende tuin maak je zelf’. Hoe voeg je groen toe aan de tuin, terwijl je toch voldoende ruimte overhoudt om lekker in de zon te zitten, en er vrienden en familie te ontvangen? Vergroenen kan al op een eenvoudige manier door kleine hoekjes aan te passen. Met de juiste plantkeuze hoeft dat niet veel onderhoudswerk op te leveren.
  • Cursus 4-11-18 november ‘De kunst van het tuinieren: beginnen met een (kleine) tuin’ Eindelijk een huis! En dan komt de vraag: wat moeten we met de tuin? Bij een nieuwbouwtuin komt al helemaal het een en ander kijken, maar ook een tuin bij een bestaand huis kan een opknappertje nodig hebben! Maar waar beginnen we? Wat is er allemaal mogelijk? Natuurlijk willen we een tuin met groen, maar welk groen, en hoe richten we het in, en waar moeten we allemaal op letten? Deze vragen zijn voor ervaren tuinbezitters misschien niet zo relevant, maar onervaren tuiniers-in-spé kunnen er wel wat hulp bij gebruiken. Karin Thonen van thonentuinen.nl loodst je in 3 avonden naar een groene tuin.
  • Cursus Wat doen we met de tuin? 3 avonden in februari en maart 2022 voor nieuwe tuinbezitters: Nu zo vroeg in het jaar heb je tijd om te bedenken wat je wil. En kun je in het voorjaar in je eigen tuin aan de slag! Karin Thonen van thonentuinen.nl loodst je in 3 avonden naar een groene tuin. Van bodem tot erfafscheiding, van tuinwensen en klimaat, tot al dan niet gemakkelijk te onderhouden bomen en planten.
  • Voorjaarsmarkt Groen Weurt – 9 april 2022.  Laat je inspireren over vergroenen van je eigen tuin of straat, zoals het opvrolijken van een boomspiegel met inheemse bloemen. Ook konden kinderen aan de slag met de watertafel, om als echte watermanager ervoor te zorgen dat de stad niet overstroomt. Een markt met kraampjes en activiteiten voor jong en oud.