Bel ons op 024 – 6777000 of mail ons: dijkmagazijn@hetnet.nl

Gezelschappen

Samen naar buiten

Voor een actief uitstapje van uw familie, vriendengroep of organisatie bent u bij Het Dijkmagazijn aan het juiste adres. Naar uw wensen en ideeën stellen we graag met u een programma samen. Natuurlijk met excursies langs de Waal. Maar we bieden meer. Bijvoorbeeld een ontvangst met koffie/thee en appeltaart. Een lunch of afsluitende borrel is ook mogelijk. Met een picknick op het Waalstrand scoort u zeker bij uw gezelschap.

Voor een indruk zie dwaalfilm met korte filmpjes over het gebied.

Faciliteiten Het Dijkmagazijn beschikt over twee publieksruimtes voor ontvangst. In de benedenruimte kunnen tot 25 personen zitten. Bij een groter gezelschap is de kleine ruimte erbij te betrekken. Buiten staan banken en tafels. Het Dijkmagazijn is apart te huur voor vergaderingen. Voor andere bijeenkomsten uitsluitend in combinatie met onze buitenactiviteiten. De ruimte is niet te huur voor feestjes of partijen. Het Dijkmagazijn is helaas moeilijk toegankelijk voor rolstoelen. Er zijn fietsenstallingen op de dijk en er is parkeergelegenheid in de berm van de Waardhuizenstraat.

 

Excursie Met een natuurgids wandelt u zo’n 3 tot 5 kilometer door de uiterwaarden. Dat kan ook over de dijk, door het Roodslag of landgoed Doddendaal. Observeer samen met de gids de wilde konikpaarden en Rode Geuzen. Bewonder de planten en het landschap. En hoor hoe er gewerkt wordt aan de waterveiligheid.

Prijs € 5 p.p. voor 1,5 uur.
Voor minimum aantal deelnemers en andere prijzen, zie de printversie in het rechtermenu op deze pagina.

 

Hazentas Met de hazentas kunt u zelf met een groepje kinderen spannende avonturen beleven in de uiterwaard, bijvoorbeeld voor een kinderfeestje. Geblinddoekt lopen door de natuur, met kompassen de weg vinden en uitproberen of je een ‘hazenkeutel’ lust zijn een paar belevenissen.

Huurprijs € 25,- voor 4 dagen.
Voor 6 tot 12 kinderen tussen 6 en 8 jaar  met een volwassene. Evt. uit te breiden met een eigen picknick. Er zijn 2 routes: in de Beuningse of de Weurtse uiterwaarden. De tocht duurt ca. 1,5 uur. Jaarrond te boeken via dijkmagazijn@hetnet.nl of tel. 024-6777000.

Ook deze activiteiten zijn mogelijk:

Tai Chi Kom tot rust in de stilte van de Waal door mindfull te bewegen. Alle stress verdwijnt.

 

 

 

Ritme en Eenvoud in Eigen Natuur  Op een mooie plek in de uiterwaarden gaat u op zoek naar het ritme van de natuur, uw eigen ritme en dat van uw hele gezelschap .

 

 

 

Stiltewandeling met live muziek  Tijdens de wandeling wordt niet gesproken. Op de mooiste plekken staat u stil om te luisteren naar geïmproviseerde muziek.

 

 

 

Boerderijtuin en andere bezienswaardigheden Op 500 meter van Het Dijkmagazijn ligt Het Hof van Marie, een boerderijtuin die het hele jaar bloeit en boeit. Een bezoek aan de tuin is te combineren met een bezoek aan Het Dijkmagazijn.

 

 

Pontveer Nabij Het Dijkmagazijn vaart een pontveer over de Waal, een speciale attractie als u een fiets- of wandeltocht organiseert. Zie vaartijden.

Kijk bij Recreatie voor de kaart met andere bezienswaardigheden en faciliteiten in Beuningen.

 

 

Klik in het menu rechts voor een printversie van de arrangementen en tarieven.