Bel ons op 024 – 6777000 of mail ons: dijkmagazijn@hetnet.nl

Scholen

GO WILD, schooluitjes aan de Waal

De Beuningse uiterwaarden bieden dé plek voor een succesvol schooluitje. Er is volop afwisseling en uitdaging. Voor survivors die vuur willen maken met vuurstenen. Voor kunstzinnige types die beelden willen boetseren met zelf uitgegraven klei. Samenwerkers kunnen hutten bouwen. En wie van rust houdt, zoekt zwerfstenen. Kortom, ieder kind kan zich uitleven langs de Waal. Er is ruimte genoeg.

Voor een indruk van de locatie en activiteiten zie:

Locatie bij Het Dijkmagazijn

Activiteit bij Het Dijkmagazijn

 

Een keuze uit onze activiteiten

Hutten bouwen, Vuur maken (evt soep koken voor lunch), Stenen zoeken, GPS-speltocht, Bomen klimmen, Kleien met zelf opgegraven Waalklei, Zandkastelen/polders en dijken, Kracht en balanstraining.


In het kort

  • Het Dijkmagazijn kan uw schooluitje organiseren voor groepen tot 35 kinderen, van 7 tot en met 12 jaar.
  • Per vier kinderen is één begeleidende ouder nodig. Het Dijkmagazijn zorgt voor twee begeleiders.
  • Per dagdeel kunnen maximaal twee activiteiten (1,5 tot 2 uur) worden aangeboden. Tijden en duur in overleg. Het Waalstrand is ook een ideale locatie om zelf spelletjes te organiseren!
  • U kunt zelf voor de lunch/picknick zorgen. Uitbreiding is mogelijk: kinderen koken met Het Dijkmagazijn zelf soep van verse groenten op een kampvuur.
  • De locatie ligt amper 6 kilometer ten westen van Centrum Nijmegen en is via de dijk gemakkelijk per fiets te bereiken. Er zijn fietsenstallingen, bankjes en andere faciliteiten om gebruik van te maken.
  • Kosten: per activiteit per dagdeel: 6,- per kind, berekend vanaf minimaal 25 kinderen. Voor het koken van soep op een kampvuurtje: 3,- per kind (voor minimaal 25 kinderen).
  • Laat het weten als u speciale wensen heeft!

 

 

Uitdagend of gevaarlijk!

Veiligheid is belangrijk en een verantwoordelijkheid voor Het Dijkmagazijn en de deelnemers. Bij ontvangst van een groep krijgen kinderen en ouders/leerkrachten vooraf korte uitleg over de mogelijke risico’s van de Waal (niet in het water of op de kribben), de grazers (afstand houden) en open vuur (geen nylon kleding, geen blote voeten, niet lopen met brandend hout). Daarbij speciale aandacht voor de verantwoordelijkheden voor zichzelf én voor elkaar.

Begeleiders van Het Dijkmagazijn houden toezicht op de veiligheid, maar de activiteit blijft vallen onder de verantwoordelijkheid van de school. Ervaring leert dat kinderen hun verantwoordelijkheden zorgvuldig hanteren als ze geïnformeerd zijn over risico’s en er geen prestatiedruk is.

 

Goed-weer garantie

Voor een succesvolle dag is goed weer belangrijk. Ook bij minder mooi weer vermaken kinderen zich uitstekend op het Waalstrand. Maar wordt het te bar en te boos, dan kunt u de dag voordien (uiterlijk 16.00 uur) kosteloos de boeking verplaatsen of annuleren. Bij erg slecht weer of gevaarlijke situaties stoppen de begeleiders van Het Dijkmagazijn de activiteiten. In dat geval krijgt u restitutie voor niet uitgevoerde onderdelen.