Bel ons op 024 – 6777000 of mail ons: dijkmagazijn@hetnet.nl

Nog veel meer tips – Steenbreek

Steenbreek tips
voor het vergroenen van tuin en straat

 

 

 

Steeds meer mensen vergroenen samen hun buurt en wijk en maken samen hun omgeving klaar voor de toekomst. Waterschap Rivierenland heeft hiervoor een subsidie beschikbaar. klik op de afbeelding voor meer informatie en hoe je de subsidie kan aanvragen.

 

 

De gemeente Beuningen heeft een stimuleringsregeling beschikbaar voor het afkoppelen van regenwater. Dit betekent dat bewoners een gedeelte van de materiaalkosten voor het afkoppelen van regenwater vergoed kunnen krijgen. Klik op de afbeelding hiernaast voor meer informatie en de voorwaarden.

 

 

Klik door naar de website van Stichting Steenbreek, met een schat aan informatie en inspiratie over bodem, planten en zaaien, materialen, vogels en water in de tuin.

 

 

IVN Natuureducatie heeft een nieuwe inschrijfronde van het succesvolle initiatief ‘Do-it Yourself Tiny Forest’ geopend. Gelderlanders worden uitgenodigd voor het ultieme doe het-zelfproject: het planten van een eigen Tiny Forest. Doe-het-zelf, maar niet alleen, want IVN ondersteunt met onder andere een financiële bijdrage en een cursus. Een Tiny Forest is een inheems minibos dat biodiversiteit stimuleert en een fijne plek is voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren.