Bel ons op 024 – 6777000 of mail ons: dijkmagazijn@hetnet.nl

Voordelen van groen – Steenbreek

Een groene leefomgeving...

1
Zorgt voor meer biodiversiteit
Een groene tuin trekt meer vogels, vlinders en bijen aan.
2
Zorgt voor een betere gezondheid
Groen uitzicht vermindert stress en is goed voor gezondheid en welzijn.
3
Zorgt voor meer sociale cohesie
Samen met je buren aan de slag met het vergroenen van de straat, zorgt ervoor dat mensen elkaar beter kennen en met elkaar activiteiten ondernemen
4
Zorgt voor klimaatadaptatie
Groen neemt water op. Daardoor wordt het riool tijdens hevige regenbuien minder belast. Groen koelt ook af. Op warme dagen is het goed vertoeven in een groene tuin of onder een boom.

Wist je dat...

1
Zwaluwen en vleermuizen wel tienduizenden insecten (waaronder muggen) per dag vangen? Groen vergroot het leefgebied van vogels, insecten en andere dieren.
2
Met 10 tot 15 verschillende bloemen in je tuin of op het balkon, kun je al snel 20 tot 50 verschillende soorten bijen lokken!
3
Een boom net zoveel verkoeling geeft als 10 airco’s? Een groene straat kan 6 tot 10 graden koeler zijn dan een versteende straat. Een heel verschil of je ’s zomers wel of niet prettig buiten kunt zitten!
4
Één vierkante meter tuin al snel tien badkuipen water per jaar kan opvangen en vasthouden?
5
Groen de luchtkwaliteit verbetert en de concentratie fijnstof verlaagt? Goed voor de gezondheid! Een boom met een diameter van 50 cm vangt jaarlijks 500 gram fijnstof af, dat staat gelijk met 7.500 autokilometers.

Zelf aan de slag? Met behulp van deze websites kun je van jouw tuin een groene oase maken!