Bel ons op 024 – 6777000 of mail ons: dijkmagazijn@hetnet.nl

Wat doen we?

Samen naar de Waal

De activiteiten van Het Dijkmagazijn verbinden jong en oud, met elkaar en met de natuur. De uiterwaarden, dijk en rivier liggen aan onze voeten. Genietend van wat er buiten is leer je meer dan je denkt. En wie in contact komt met de natuur wil daar graag voor zorgen. We gaan samen naar de Waal!

Activiteiten

  • agenda met excursies en kinderactiviteiten, bijv. ook voor kinderen met autisme
  • zelf de uiterwaarden in met de familie struintocht of de hazentas
  • arrangementen voor uw gezelschap
  • dijkterras voor wandelaars en fietsers
  • voor de basisscholen in Beuningen, Druten en Wijchen: lessen in uiterwaard, bos en boerderij, lesprogramma’s op en bij school
  • projecten: Steenbreek Beuningen, KidsXtra, Kiemkracht, Kinderdenktank, met Vereniging voor senioren, Verhaal tussen Maas en Waal.

Wie zijn we?

Het Dijkmagazijn is een stichting met een bestuur, vaste medewerkers William van den Akker en Robin Kop en meer dan 80 vrijwilligers. De stichting vierde in 2021-2022 haar 25 jarig jubileum, samen met de diverse partners.
Vanzelfsprekend draagt iedereen natuur en landschap een warm hart toe. Belangrijker nog is de bijdrage te leveren aan de verbinding tussen mensen en natuur. Vrijwilligers zetten zich daarvoor bijvoorbeeld in als schoolgids om met leerlingen en docenten het veld in te gaan. Anderen zijn publieksgids om met gezelschappen de natuur in te trekken. Weer anderen organiseren activiteiten voor kinderen (en hun ouders). De vrijwillige gastheren en -vrouwen zorgen voor de terrasopenstelling in het seizoen. Een paar vrijwilligers werken in de administratie.

Vacatures

Vacatures voor vrijwilligersfuncties staan op Gelderse handen.

Samenwerkingspartners