Bel ons op 024 – 6777000 of mail ons: dijkmagazijn@hetnet.nl

Wat doen we

 

Naar buiten

Stichting Het Dijkmagazijn lokt op allerlei manieren mensen naar buiten: veldlessen voor scholieren en natuuractiviteiten voor kinderen. Volwassenen bieden we excursies, workshops en trainingen aan. Voor veel activiteiten werken we samen met anderen.

Verbinding en zorg

Met dit gevarieerde aanbod aan buitenactiviteiten verbinden we deelnemers met hun leefomgeving. Die verbondenheid is een voorwaarde voor goede zorg voor deze leefomgeving. Hoe dat kan, laten we zien met een milieu-educatief aanbod. Vooral voor scholen heeft Het Dijkmagazijn daarvoor een gevarieerd lesprogramma.

2016 in cijfers en activiteiten

► Nme-taken: 218 activiteiten uitgevoerd voor 5920 leerlingen
► Bezoekerscentrum: 94 eigen activiteiten volgens agenda met 1400 deelnemers, 26 arrangementen op verzoek met 428 deelnemers, en daarnaast nog diverse evenementen door derden (Theater Over&Weer, Beuningse Oeverwalloop, Ri4Daagse en Nijmeegse Fiets4daagse) gefaciliteerd waarbij Het Dijkmagazijn publiek mocht ontvangen.
► BuurtSportCoach: opzetten nieuwe structuur, aanzet invulling woensdagmiddagactiveiten, bio-walking, publieksactiviteiten
► Waalweelde-Beleef de Waal: opzetten nieuwe structuur, aanknopen nieuwe contacten, uitwerken plan voor 2017
► EnergieVisie Beuningen, project via onderwijs

Beuningen Buitengewoon, Entente Florale

Beuningen heeft als gemeente haar bewoners en bezoekers veel groen te bieden, van stoere uiterwaarden tot groene wijken en speelplekken voor kinderen. Het Dijkmagazijn is met trots ambassadeur voor gemeente Beuningen voor de Entente Florale 2016.

entflor2klein

Beuningen-Buitengewoon_RGBklein

Groen is gezond

Als u in contact komt met natuur en landschap, is dat gezond voor u. Omdat u letterlijk in beweging komt. Maar ook omdat u in een natuurrijke omgeving komt. Daar kunt u even afstand nemen van onze overgeorganiseerde cultuur en uw hoofd laten ‘uitwaaien’.
Het Dijkmagazijn is daarom actief als BuurtSportCoach bij Beuningen Samen in Beweging. Samen met de andere BuurtSportCoaches organiseert Het Dijkmagzijn diverse activiteiten rondom sport, beweging en gezondheid. Voor meer informatie Beuningen Samen in Beweging.

BeuningenSamenInBeweging logo klein

Onze Waal

Het Dijkmagazijn is actief verbonden met Onze Waal. Onze Waal is een Gelderse stichting die staat voor de kwaliteit van het rivierlandschap en recreatie en toerisme gericht op de Waal. Deze recreatie is kleinschalig en duurzaam van karakter. Aan de stichting zijn onder andere natuurorganisaties, ondernemers en kunstenaar verbonden. Ga naar OnzeWaal

logo-onze-waal-klein