Bel ons op 024 – 6777000 of mail ons: dijkmagazijn@hetnet.nl

Pijl en boog maken

Pijl en boog maken

Evenementgegevens


Pijl en boog maken

Woensdagmiddag 18 maart gaan we met het Dijkmagazijn op ‘jacht’. Je maakt eerst van riet en takken een pijl en boog. Daarna kun je je schietkunsten uitproberen op een houten konijn.

In de oertijd moest je zelf voor je eten zorgen. In onze tijd met de supermarkt in de buurt hoeft dat gelukkig niet meer. Maar jagen en zelf wapens maken is voor veel kinderen een oerbehoefte.
We verzamelen de materialen in de uiterwaard. Als iedereen klaar is met de eigen pijl en boog gaan we oefenen op een houten konijn. Die loopt namelijk niet weg, en dat is wel zo handig voor beginnelingen. En daarna gaan we toch maar weer gewoon eten kopen in de winkel. Tip: stevig schoeisel en lange broekspijpen vanwege stekelplanten in de uiterwaard.

Waalwoemi: Pijl en boog maken, woensdag 18 maart 2020 14.30-16.00 uur. Startpunt Het Dijkmagazijn, Dijk 41 Beuningen. Maximaal 25 kinderen, deelname € 2,50 per kind. (Groot)-ouders mogen gratis meedoen, en voor de eerste vier helpende ouders zijn er kortingsbonnen voor een volgende activiteit. Aanmelden is nodig: www.dijkmagazijnbeuningen.nl.

Deze Waalwoemi-activiteit is mogelijk gemaakt door Beuningen Samen in Beweging.

Reserveren

Dit evenement is uitverkocht.