Bel ons op 024 – 6777000 of mail ons: dijkmagazijn@hetnet.nl

Vuur maken met vuursteen voor beginners

Vuur maken met vuursteen voor beginners

Evenementgegevens


Het kan gevaarlijk zijn, maar het is ook ontzettend spannend: vuur maken. Daarom organiseert Het Dijkmagazijn woensdag 30 oktober een minicursus vuur maken voor beginners. Kinderen leren vuur slaan uit een vuursteen en een stuk ijzer. En wie wil, kan de uitdaging aangaan met twee stukjes hout. Ook daar is vuur mee te maken. Vuur is waarschijnlijk de belangrijkste uitvinding die mensen ooit gemaakt hebben. Met vuur heb je macht. Je houdt er wilde dieren en vijanden mee op een afstand, je kunt er eten op koken en je donkere hut wordt er door verlicht en verwarmd. Tegenwoordig maken we snel een vuurtje met lucifers of een aansteker. Daar is geen kunst aan. Vóór deze uitvindingen moesten mensen zich behelpen met de bliksem of met vuurstenen. Dat laatste lukt met enig oefenen. Hoe het werkt kunnen kinderen met hun (groot-)ouders bij Het Dijkmagazijn uitproberen. Behalve vlammen maken, leer je deze middag ook hoe je buiten een veilig vuurtje kunt aanleggen en wat je beslist niet moet doen. Wie het lukt om het vuur goed te doven na afloop én belooft zich te houden aan de Ere-code van het Veilig Vuur, krijgt een diploma van de vuurmeesters. De eerste regel daarvan is dat je komt in brandveilige kleding die vies mag worden. Dus geen nylon jasje!

Deze activiteit is mogelijk gemaakt door Beuningen Samen in Beweging.

Waalwoemi Vuur maken voor beginners, woensdag 30 oktober, 15.00-16.30 uur, startpunt Het Dijkmagazijn, Dijk 41 (hoek Waardhuizenstraat) Beuningen, Max. 15 kinderen van 7-13 jaar, deelname € 2,50 kind of met Klavervierpas. Aanmelden is verplicht via www.dijkmagazijnbeuningen.nl. (Groot)-ouders/begeleiders mogen gratis meedoen.

Reserveren

Ticket Prijs Aantal
kind €0,00 Uitverkocht
Veiligheid Het Dijkmagazijn neemt voor de uitvoering van haar activiteiten veiligheidsregels in acht. Deze worden bij aanvang van activiteiten meegedeeld (o.a. afstand houden van koeien en paarden, niet op de kribben lopen, kinderen tot hooguit aan de enkels in de Waal). De zorg voor veiligheid valt ook onder de verantwoordelijkheid van de deelnemer. Vooral voor kinderen adviseren wij bij deelname goed schoeisel en kleding die tegen een stootje kan of vies mag worden. Bij activiteiten met open vuur is nylon kleding zeer brandgevaarlijk. Betaling. U kunt betalen bij aanvang van de activiteiten aan de gids. Als u online boekt, kunt u helaas niet online betalen. Het bedrag is om technische redenen aangegeven met € 0,00. Het juiste bedrag voor deelname staat vermeld in de beschrijving van de activiteit. Bij uw boeking via onze website ontvangt u een ticket voor de activiteit. In deze email staan alle bijzonderheden over uw boeking. Dit ticket wordt via het door u opgegeven mailadres automatisch verstuurd. Wijzigingen en annulering van publieksactiviteiten. Wijzigingen in het programma van activiteiten zijn voorbehouden. Het Dijkmagazijn houdt zich het recht voor om op het laatste moment activiteiten te annuleren. Bijvoorbeeld vanwege een slechte weersverwachting, te weinig aanmeldingen of anders. Bij annulering ontvangt u bericht hierover via e-mail. Wanneer u bij uw boeking uw telefoonnummer heeft ingevoerd wordt u hier ook telefonisch van op de hoogte gesteld. Wilt u zelf een door u gemaakte reservering annuleren, geef dit dan door via dijkmagazijn@hetnet.nl o.v.v. annulering publieksactiviteit. Persoonsgegevens. Het Dijkmagazijn respecteert uw privacy. Onder persoonlijke informatie verstaan wij alle informatie die herleidbaar is tot uw persoon. De persoonsgegevens worden door Het Dijkmagazijn in overeenstemming met de wet en met inachtneming van het recht van iedere deelnemer op bescherming van zijn of haar privacy, op behoorlijke en zorgvuldige wijze verwerkt. Uitsluitend met het doel om de inschrijving van en deelname aan de activiteit te bevorderen. De persoonsgegevens worden niet (verder) verwerkt.