Bel ons op 024 – 6777000 of mail ons: dijkmagazijn@hetnet.nl

Theater Over & Weer wintervoorstelling

Speciaal voor het 25-jarig jubileum van Het Dijkmagazijn speelt Theater Over & Weer
de wintervoorstelling “Dijkmagazijn in weer en wind”
12 en 13 november 2022

Het dijkmagazijn in Beuningen is gebouwd aan het einde van de negentiende eeuw, omstreeks het jaar 1897. In 2022 bestaat het dus 125 jaar. Bezoekerscentrum Het Dijkmagazijn viert in 2022 zijn 25e verjaardag. Speciaal voor het jubileum maakt Theater Over & Weer een wintervoorstelling: de theaterroute Dijkmagazijn in weer en wind waarin vier theaterscènes het verhaal vertellen van de historie en betekenis van het dijkmagazijn.

De theaterroute start en eindigt bij het Dijkmagazijn en bestaat uit een vierluik waarin de historie en betekenis van het dijkmagazijn worden verteld en verbeeld: De Dijk breekt, Op dun ijs, Evacuatie en Magazijn te koop! De voorstellingen spelen zich af in Het Dijkmagazijn, op de dijk en in de uiterwaarden. Een gids neemt u mee op pad. Na afloop van de voorstellingen is er gratis warme chocolademelk met een speculaasje.

Dijkmagazijn in weer en wind: zaterdag 12 en zondag 13 november 2022, aanvang 13.30 uur en 16.00 uur. De voorstelling duurt in totaal ongeveer 5 kwartier. Er is ruim tijd voor een drankje na afloop. Deelname 10,- p.p (incl. chocolademelk, excl. reserveringskosten).

Bestel hier uw kaartjes

 

Klik hier voor de flyer met meer info.

Kom op de fiets of te voet. Komt u met een auto, dan kunt u parkeren achter het gemeentehuis. De weg naar Het Dijkmagazijn is afgesloten voor auto’s. We lopen ongeveer 1 km door de uiterwaarden onder leiding van een gids, houd minimaal 25 meter afstand van paarden en koeien. Er zijn geen zitplaatsen. Breng een paraplu mee en trek stevige schoenen en warme kleding aan. Gaat de voorstelling bij onveilige weersomstandigheden niet door, dan wordt alternatieve datum gepland voor latere uitvoering.

Dijkmagazijn in weer en wind is tot stand gekomen met dank aan Prins Bernhard Cultuurfonds en Rotary Wijchen Beuningen tweestromenland.