Bel ons op 024 – 6777000 of mail ons: dijkmagazijn@hetnet.nl

25 jaar samen naar de Waal

Image

jubileum activiteiten

Het Dijkmagazijn bestaat 25 jaar! We vieren het jubileum met onze Beuningse partners. Een heel jaar lang zijn er op allerlei plekken in de gemeente bijzondere activiteiten te doen. Alles staat in het teken van 25 jaar samen naar de Waal. Met onze jubileumpartners: Perspectief, Bibliotheek Beuningen, Paulusgilde, Over en Weer, Vrijwillig Landschapsbeheer Beuningen. En natuurlijk Gemeente Beuningen, vrijwilligers, donateurs en sponsors.
Image

FOTO'S MAKEN MET GER LOEFFEN

Ger Loeffen is een bekende fotograaf van o.a. De Gelderlander. Speciaal voor het jubileum organiseert hij deze activiteiten:
10 april 2022
26 mei 2022
Fietsen langs diverse kunstwerken waarover Ger ter plekke vertelt. Uiteraard word je uitgedaagd de kunstwerken te fotograferen
14 juni 2022
Wandel met Ger mee bij Weurt. Fotograferen is kijken en componeren.
inzenden tot augustus 2022
Doe nu al mee, bekijk de voorwaarden en stuur uw mooiste foto!
Image
Image

HISTORISCHE EXCURSIES

Historisch besef Beuningen neemt ons mee langs cultuurhistorische interessante plekken!
Image
Image

NATUURFILMS THEATER DE MOLEN

Stichting Perspectief programmeert vier prachtige natuurfilms! Elke film wordt ingeleid door een spreker. Kom kijken naar:
Image
Bibliotheek Beuningen organiseert speciaal voor het jubileum een kindercollege, een verhalenwedstrijd, lezingen en een natuurboeken-hoek!
9 juni van 20:30 tot 22:00 uur

- Natuurlezing

september
Image

SCHILDERKUNST NATUUR OP HET DOEK

Schildersvereniging Het Paulusgilde presenteert in de Noodschuur tijdens hun jaarexpositie en de kunstroute werk over de natuur in de omgeving!
Image

THEATER OVER EN WEER

Speciaal voor het jubileum speelt Over en Weer een voorstelling aan het eind van het jubeljaar!

data worden nog bekendgemaakt

najaar 2022
Image

AAN DE DIJK

Muzikaal dijkterras, foto expo, met de hazentas de natuur in en koffie op het terras van Het Dijkmagazijn!

muziek event aan de dijk

foto expo in Het Dijkmagazijn

met de hazentas zelf feestje bouwen in de uiterwaard

lekker uitrusten op het dijkterras

Image

OERSPORTEN IN DE UITERWAARD

Voor het jubileum dagen de buurtsportcoaches van Beuningen Samen in Beweging leerlingen uit om de gymzaal te vervangen voor de uiterwaard. Oersporten tussen bomen en op het strand met uitdagingen á la Expeditie Robinson. Kun je evenwicht bewaren op een omgevallen boomstam? Hoe ver sleep je een balk door het losse zand? En wie durft een toastje sprinkhaan te eten? Een stoere belevingstocht waar niet alles kant en klaar staat en leerlingen uitgedaagd worden om te improviseren. De activiteiten vinden plaats in april en mei.
Image

BEELDHOUW WORKSHOP

Lekker creatief zijn in de natuur in deze beeldhouw workshop voor kinderen!

data worden nog bekendgemaakt

Image

Erepenning voor coördinator Dijkmagazijn

Op 7 oktober 2021 ontving coördinator van Het Dijkmagazijn William van den Akker de gemeentelijke zilveren erepenning. Hij ontving deze in aanwezigheid van 60 vrijwilligers, als dank voor wat hij sinds 1996 betekent voor de gemeente Beuningen en omgeving. Burgemeester Daphne Bergman sprak lovend over zijn gedreven inzet, het binden van vrijwilligers en zijn samenwerking met zeer uiteenlopende organisaties.
Image

HUTTEN BOUWEN

Vrijwillig Landschapsbeheer Beuningen (VLB) knot in het winterseizoen altijd veel wilgen. Leuk materiaal om wilgenhutten mee te bouwen. Dat is precies wat VLB deed met leerlingen van Beuningse basisscholen. Er verscheen een artikel in de Gelderlander. De foto werd gemaakt tijdens het interview.
klik hier voor het artikel
Image

WANDELTOCHT

WandelenInBeuningen organiseerde speciaal voor het jubileum de Beleef Beuningen Buiten wandeltocht. Klompen aan, rugzak op en gaan!
Image

VERHALENWEDSTRIJD OVER BUITEN

Samen met bibliotheek Beuningen vroegen we bewoners om een verhaal in te leveren over een belevenis buiten. Programmeur Gemma Cornelissen, schrijver Jan Hermens en bestuurslid Rosanne Nijsse organiseerden de wedstrijd. Lees hier de 5 winnende verhalen!
Image