Bel ons op 024 – 6777000 of mail ons: dijkmagazijn@hetnet.nl

25 jaar samen naar de Waal

Image

jubileum activiteiten

Het Dijkmagazijn bestaat 25 jaar! We vierden het jubileum met onze Beuningse partners. Heel 2022 gaven we gezamenlijk invulling aan ons 25 jarig jubileum. Met tentoonstellingen, excursies, wandeltochten, verhalen, film en theater hebben we ruim 50 activiteiten georganiseerd waar meer dan 1400 mensen aan hebben deelgenomen. Alles in het teken van 25 jaar samen naar de Waal. Met onze jubileumpartners: Perspectief, Bibliotheek Beuningen, Paulusgilde, Over en Weer, Vrijwillig Landschapsbeheer Beuningen. En natuurlijk Gemeente Beuningen, vrijwilligers, donateurs en sponsors.
Image

THEATER OVER EN WEER

Speciaal voor het jubileum speelde Over en Weer de voorstelling 'Dijkmagazijn in weer en wind' op 12 en 13 november 2022.
Het dijkmagazijn in Beuningen is gebouwd aan het einde van de negentiende eeuw, omstreeks het jaar 1897. In 2022 bestaat het dus 125 jaar. Bezoekerscentrum Het Dijkmagazijn bestaat in 2022 25 jaar. Speciaal voor het jubileum maakte Theater Over & Weer een wintervoorstelling: de theaterroute 'Dijkmagazijn in weer en wind'. De voorstellingen speelden zich af in Het Dijkmagazijn, op de dijk en in de uiterwaarden. Na afloop van de voorstellingen was er warme chocolademelk met koek.
Image
Image

FOTOKWIS

Voor fervente wandelaars, puzzelaars en vakantiethuisblijver organiseerde Het Dijkmagazijn een fotokwis. In het centrum van Beuningen en op de dijk zijn 30 foto’s genomen. De vraag is wie weet waar de foto’s genomen zijn. De foto’s staan door elkaar en ook wie niet alles heeft kunnen terugvinden maakt kans.
Onder de goede inzendingen zijn prijzen verloot. De eerste prijs was een begeleide excursie door de uiterwaarden met koffie en appeltaart toe voor 18 personen.
Image

AAN DE DIJK

Muzikaal dijkterras, foto expo, met de hazentas de natuur in en koffie op het terras van Het Dijkmagazijn!

muziek op het dijkterras

op 25 september was er een liederentafel op het dijkterras van Het Dijkmagazijn

foto expo in Het Dijkmagazijn

met de hazentas zelf feestje bouwen in de uiterwaard

Image

SCHILDERKUNST NATUUR OP HET DOEK

Schildersvereniging Het Paulusgilde presenteert in de Noodschuur tijdens hun jaarexpositie en de kunstroute werk over de natuur in de omgeving!
Image

FOTO'S MAKEN MET GER LOEFFEN

Ger Loeffen is een bekende fotograaf van o.a. De Gelderlander. Speciaal voor het jubileum organiseert hij deze activiteiten:
Tot augustus konden de mooiste foto's worden ingezonden voor de wedstrijd 'klavertje vier'. Op 17 en 18 september waren de foto's te zien in het Molenhuis.
‘Klavertje Vier’ presenteert foto’s van het landschap van Beuningen in viervoud tijdens de Kunstroute in het Molenhuis. Voor de viering van het 25-jarig jubileum heeft Het Dijkmagazijn Beuningen iedereen uitgenodigd de Waal en omgeving te fotograferen. Met de combinatie van vier bij elkaar horende beelden geven de fotografen uitdrukking aan hoe zij het landschap beleven.
Trappen naar kunst: geweest op 10 april en 26 mei
fotoworkshop: geweest op 14 juni
Image
Bibliotheek Beuningen organiseert speciaal voor het jubileum een kindercollege, een verhalenwedstrijd, lezingen en een natuurboeken-hoek!

- Natuurlezing door boswachter Twan Teunissen

geweest op 8 september

- Kindercollege in de maand van de duurzaamheid

geweest op 13 april

- Lezing bodemdiertjes door Marc Siepman

geweest op 9 juni
Image

HISTORISCHE EXCURSIES

Historisch besef Beuningen neemt ons mee langs cultuurhistorische interessante plekken!

historische wandeling Weurtsche Straatje

geweest op 15 mei en 12 juni

historische resten in de uiterwaard

geweest op 26 juni

historische resten in de uiterwaard

geweest op 11 september
Image
Image

HUTTEN BOUWEN

Vrijwillig Landschapsbeheer Beuningen (VLB) knot in het winterseizoen altijd veel wilgen. Leuk materiaal om wilgenhutten mee te bouwen. Dat is precies wat VLB deed met leerlingen van Beuningse basisscholen. Er verscheen een artikel in de Gelderlander. De foto werd gemaakt tijdens het interview.
klik hier voor het artikel
Image

VERHALENWEDSTRIJD OVER BUITEN

Samen met bibliotheek Beuningen vroegen we bewoners om een verhaal in te leveren over een belevenis buiten. Programmeur Gemma Cornelissen, schrijver Jan Hermens en bestuurslid Rosanne Nijsse organiseerden de wedstrijd. Lees hier de 5 winnende verhalen!
Image

WANDELTOCHT

WandelenInBeuningen organiseerde speciaal voor het jubileum de Beleef Beuningen Buiten wandeltocht. Klompen aan, rugzak op en gaan!

170 mensen liepen mee met het wandelevenement op 10-11 april 2022. Het Dijkmagazijn was start- en inschrijflocatie. Op de foto het overstapje van het Klompenpad Doddendaelpad.

Image
EXPEDITIE DIJKMAGAZIJN

EXPEDITIE DIJKMAGAZIJN

Voor het jubileum dagen de buurtsportcoaches van Beuningen Samen in Beweging leerlingen uit om de gymzaal te vervangen voor de uiterwaard. In mei, juni en juli gingen bijna 500 leerlingen van groepen 7 en 8 de uitdaging aan om torens te bouwen van stenen, over omgevallen bomen te klimmen en sprinkhanen te eten. Dat alles om letters te krijgen om een puzzel op te lossen.
Image

NATUURFILMS THEATER DE MOLEN

Stichting Perspectief programmeerde speciaal voor het jubileum vier prachtige natuurfilms! Elke film werd ingeleid door een spreker.
Image

Erepenning voor coördinator Dijkmagazijn

Op 7 oktober 2021 ontving coördinator van Het Dijkmagazijn William van den Akker de gemeentelijke zilveren erepenning. Hij ontving deze in aanwezigheid van 60 vrijwilligers, als dank voor wat hij sinds 1996 betekent voor de gemeente Beuningen en omgeving. Burgemeester Daphne Bergman sprak lovend over zijn gedreven inzet, het binden van vrijwilligers en zijn samenwerking met zeer uiteenlopende organisaties.
Image